Banebrydende: Ny BH kan afsløre brystkræft

Banebrydende: Ny BH kan afsløre brystkræft

image title: 
hootie2710/123rf.com
En ny opfindelse har set dagens lys – EVA BH’en. Ved hjælp af biocensorer kan den måle brystets vægt, størrelse, form og temperatur og derigennem opdage brystkræft.

Du skal blot have BH’en på en time om dagen, hvorefter alle data er indsamlet.

Helt konkret indsamler BH’en ovennævnte data, og hvis et område i brystet pludseligt bliver varmere og får større blodtilførsel, kan det være en indikation på en tumor.

BH’en er knyttet sammen med en app, der gør at data hurtigt kan sendes til din smartphone, hvorefter du straks kan reagere.

LÆS OGSÅ: Ny forskning: Sådan kan kræft afsløres

Bag opfindelse er den kun 18-årige mexicanske dreng, Julius Rios Cantu, der har vundet iværksætterprisen Global Student Entrepreneur Awards for den banebrydende opfindelse.

”Den (BH'en, red.) gør det muligt at holde brystet i sammen position, så den kan opdage forandringer i brystet, og man behøver ikke have den på i mere end en time om dagen,” fortæller Julius til El Universal.

Idéen til den nye BH opstod, da den unge opfinder selv har haft brystkræft tæt inde på livet. Hans mor har nemlig kæmpet med sygdommen og har mistet begge bryster som følge af sygdommen.

Håbet for opfindelsen er, at den vil kunne være med til, at mindske tilfælde af brystkræft ved at opdage sygdommen i tide. Julius håber derfor på, at større virksomheder eller forskningsgrupper vil støtte op om hans opfindelse og finde en billigere måde at producere den banebrydende BH på i store mængder.

Hvad tænker du om den nye opfindelse?

Metroxpress
Tags: 
Nøgleord: