Barbie-dukken skifter udseende

Barbie-dukken skifter udseende

image title: 
Foto: 刘 恬辰 /123rf.com
Barbie-dukken har fået den største opdatering siden 1959. Hendes velkendte tynde krop, smalle talje og lange ben, er blevet skiftet ud med en mere realistisk krop som børn nemmere kan se op til.
 
Der bliver lanceret tre nye barbie-kropstyper til sortimentet med blandt andet større hofter og lår. Ud over de nye kropstyper, vil de nye dukker også blive præsenteret i syv nye hudfarver og 24 nye frisurer.
 
Mattel, som er skaberen af den velkendte barbie-dukke, udtaler til nyhedsmediet The Guardian, at de nye barbie-dukker er designet for at skabe mere realistiske kropsidealer for unge piger og for at reflektere en mere realistisk kropstype.
 
LÆS OGSÅ: Ung kvinde: "Jeg har været kat hele livet"

Siden Barbie kom på markedet i 1959, har dukken været kritiseret for at repræsentere et forkert og urealistisk kropsbillede hos unge piger. Tidligere undersøgelser har også vist, at med barbie-dukkens smalle talje og bryst, ville hun mangle 17% kropsfedt for at kunne menstruere.
 
”Vi er glade for bogstaveligt talt at ændre ansigtet for vores brand – de nye dukker i sortimentet reflekterer, hvad pigerne rundt i verden ser – variationer i kropstyper, hudtone og stil giver pigerne mulighed for at finde en dukke der appellerer til dem. Vi mener, at vi har et ansvar over for piger og forældre om at reflektere et bredere syn på skønhed,” udtaler Mattels senior vicepræsident, Evelyn Mazzocco, til The Guardian.
 
Synes du, at barbie-dukken har skabt et vrangbillede af, hvordan en kvindekrop burde se ud?
 

The Guardian 
Tags: 
Nøgleord: