Barn opfordret til at begå selvmord

Barn opfordret til at begå selvmord

image title: 
Foto: Pixabay
En elev på Gladsaxe Skole har modtaget adskillige anonyme beskeder på det famøse sociale medie Ask.fm, hvor eleven direkte blev opfordret til at begå selvmord.
 
Camilla Hoffmann er skoleleder på Gladsaxe Skole og hun er både forarget og rystet. For to uger siden fandt hun ud af, at eleven havde modtaget helt konkrete forslag til, hvordan vedkommende kunne tage sit eget liv. Det skriver Politiken.
 
Camilla Hoffman har aldrig før oplevet lignende situationer, fortæller hun til Politiken.
 
LÆS OGSÅ: Ekspert revser populær ”mobbe-app”
 
“Jeg har set en hel del – men ikke noget som det her. Jeg blev virkelig rystet over den hårde og direkte tone og selvfølgelig over anonymiteten i truslerne, som samtidig bliver delt på elevens Facebook-profil, så den sociale sårbarhed virkelig udstilles,” siger hun.

Ask.fm er et socialt medie, som unge bruger via en app på deres mobiler og tablets. På det omdiskuterede medie kan man vælge at være anonym, så det er næsten umuligt at finde frem til mobberne.

Den digitale mobning på mediet er eskaleret så drastisk, og endda blevet sat i forbindelse med flere teenageres selvmord i England, at både Red Barnet og Børns Vilkår opfordrer unge til at droppe Ask.fm.

Hvordan kan man stoppe denne grove mobning blandt unge på internettet og på sociale medier?

BT

Tags: 
Nøgleord: