Batman-morder vil ikke dø

Batman-morder vil ikke dø

image title: 
Foto: 7 news/youtube.com
Hvad der skulle have været en hyggelig aften til premieren på Batman-filmen ’The Dark Knight Rises’ endte tragisk for biografgængerne i den amerikanske by Aurora. 
 
Den 20. juli 2012 stormede den dengang 25-årige James Holmes biografen, og tungt bevæbnet skød han og dræbte 12 personer, samt sårede 70 personer.  Mandag startede retssagen, hvor anklageren går efter at få Holmes dømt til døden.
 
James Holmes og hans forsvar kæmper dog selv for en forvaringsdom på ubestemt tid, da de hævder, at han var sindssyg i gerningsøjeblikket.
 
Ifølge nyhedsbureauet AP har anklageren indkaldt blandt andre en kvinde, der var i niende måned, da James Holmes brød ind i biografen. Hendes mand overlevede til trods for, at han blev skudt i hovedet og er stærkt invalideret.
 
LÆS OGSÅ: Mor tævede søn for at redde ham
 
Forsvaret har dog protesteret mod vidner af denne art, da de argumenterer for, at Holmes har erkendt sig skyldig, og de ser derfor ikke nogen grund til at høre de udpenslede vidneudsagn. Disse protester har dommeren afvist, og forklarer, at de bidrager til at fastslå forbrydelsens karakter.
 
James Holmes sag skal vurderes af en jury, så derfor er vidneudsagnene en vigtig del af anklagemyndighedens sag, og det er op til dem at bevise, at James Holmes var ved sine fulde fem, da han for tre år siden blev 12 gange morder. Det har anklager George Brauchler forsøgt at bevise ved at fremstille Holmes som en uhyggeligt intelligent morder, der havde planlagt alt til mindste detalje.
 
LÆS OGSÅ: Far tiltales for drab på mor
 
Motivet var, ifølge anklageren, at skyderiet skulle få Holmes til at få det godt og blive husket, og de mener, at han var fuldstændig bevidst om, at handlingen var ulovlig og amoralsk.
 
Anklagemyndigheden og forsvaret har tidligere været ved at indgå forlig, hvor Holmes ville erklære sig skyldig mod, at anklagemyndigheden undlod at gå efter dødsstraf. De endte dog med at afvise aftalen efter længere betænkningstid.
 
I staten Colorado, hvor Aurora ligger, har dødsstraffen ellers mest været anset som en teoretisk foranstaltning. Kun en enkelt fange er blevet henrettet i staten, siden muligheden blev genindført i 1975.
 
Hvad er din holdning til dødsstraf? Er det i orden i særlige tilfælde som dette, eller burde man forbyde det helt?

Jyllands-posten
 
Tags: 
Nøgleord: