Bedre sammenhold på arbejdspladsen?

Bedre sammenhold på arbejdspladsen?

Hverdagen på mange arbejdspladser er travl for mange, men ofte skal der ikke meget til at for at lette humøret - et smil og lidt overskud til at grine af hverdagens skøre situationer. Omvendt kan en sur bemærkning eller en mindre uoverensstemmelse mellem to kolleger præge hele fællesskabet, og det kan være en svær nød at få hul på, hvis man ikke løbende prioriterer at styrke det kollegiale sammenhold.
 
Også hvis arbejdspladsen løbende tager nye medarbejdere ind eller I for eksempel er “ramt” af en række barselsvikariater, er det essentielt at holdet rystes godt sammen gennem lærerige og sociale begivenheder.
 
Der kan dog være forskellige grunde til, at der ikke er blevet postet nok ressourcer eller sat tid af til disse vigtige projekter - økonomiske eller ledelsesmæssige grunde, såvel som at der gennem tiden kan have manglet lyst eller opbakning til at disse initiativer. Det kan ofte hænge sammen med arbejdets form, for hvis man for eksempel sidder ned foran skærmen hele dagen, har man måske ikke så meget lyst til stillesiddende snak og ostebord efter arbejde - men mere brug for en fysisk aktivitet, der kan give ny energi og friskhed.
 
Hvis du arbejder på kontor, kan du derfor overveje at tage initiativ til en mere sportslig aktivitet efter arbejde. Det kan for eksempel være løb, ultimate-frisbee, badminton eller golf. Nogle af de mest populære aktiviteter er DHL Stafet eller et hold marathon i den nærmeste større by. Ligegyldigt hvilken sportsaktivitet I kaster jer over, så betyder det meget for udviklingen af et arbejdsteam, at man sammen beslutter sig for et konkret mål, som man støtter hinanden i at nå.
 
Det handler slet ikke om, at du skal træne op til en olympiade eller på en hård kur for til enhver pris at nå målet, så holdet ikke skuffes over din indsats. Det handler derimod om, at I som gruppe får vigtige samarbejdserfaringer, lærer hinanden at kende og får glæden af at være sammen omkring et projekt, hvor I skal støtte og opmuntre hinanden. Stiller I op til en konkurrence, eller laver I jeres egen konkurrence-dag, er det oplagt at styrke holdånden yderligere med en fælles løbetrøje. Tjek op på tilbuddene på Koala.dk, hvor man til gode priser kan bestille flot løbegear med print og logo efter eget valg - for eksempel  jeres helt eget hold navn, navne og arbejdspladsens logo.
 
Er dit arbejde derimod mere fysisk præget og går og står du nærmest hele dagen, så kan et sportslig aktivitet nok være lige i overkanten - og det kan være op ad bakke at skabe motivation i gruppen til at prioritere aktiviteten. Tænk derfor i mere rolige aktiviteter og projekter, hvor man samles om noget håndfast. Det behøver dog ikke af den grund at være at kniple eller at male porcelæn
 
Brætspil, der baserer sig på samarbejde, er et oplagt sted at starte. Spillet Pandemic kan stærkt anbefales, da man her samarbejder mod at “vinde over” spillet og redde livet fra en verdensomspændende epidemi. Ligeledes er det farverige spil Hanabi en god måde at lære hinanden at kende på, da alle på holdet skal give hinanden hints til at samle et brag af et fyrværkeri. Det er en afslappende, men lærerig måde at lære hinandens kommunikation og signaler at kende på - og I som kolleger er garanteret at se helt nye og sjove sider af hinanden på.
 
Dét, at det stærke samarbejde og et målorienteret konkurrenceelement parres, er en skøn og naturlig måde at styrke sammenholdet på - uanset om du og dine kolleger er til spil eller sport!
Tags: