Begik selvmord på grund af hjemmeside

Begik selvmord på grund af hjemmeside

image title: 
Foto: Screenshot/AshleyMadison.com
Pengeafpresning og udnyttelse er nogle af de konsekvenser, som brugerne af utroskabssiden AshleyMadison.com [C1] kan risikere at stå overfor, efter at hackere har offentliggjort personlige oplysninger om millioner af brugere af siden.

Indtil videre har dette efter sigende kostet to menneskeliv, da canadisk politi oplyser, at to mennesker kan have begået selvmord på grund af lækken af de fortrolige oplysninger.

Derudover er der meldinger om, at nogle bruger de lækkede oplysninger til at presse penge ud af folk. Pengeafpresserne truer med at fortælle brugernes venner, familie og kolleger, at de har været aktive på den omtalte hjemmeside.

LÆS OGSÅ: Er 6 år nok for mord og partering af lig?

Andre forsøger at udnytte brugerne ved at tilbyde at beskytte deres private informationer til gengæld for et gebyr. Også selvom det ikke umiddelbart er muligt.

Politiet kan endnu ikke give yderligere oplysninger om selvmordene.

”Der er sociale konsekvenser af dette. Der er tale om familier. Der er tale om deres børn, deres koner, deres mandlige partnere,” siger fungerende politiinspektør i Toronto, Bryce Evans, til et pressemøde henvendt direkte til hackergruppen Impact Team, som står bag lækagen.

Man har blandt andet fundet oplysninger tilhørende amerikanske og britiske embedsmænd, som har gjort brug af hjemmesiden.
Selskabet, der ejer AshleyMadison.com, Avid Life Media, har efter lækagen tilbudt 500.000 i dusør for hackerne.

Hvordan ville du reagere, hvis nogen prøvede at afpresse dig ved at fortælle din dybeste hemmelighed til dine nærmeste?

Kristeligt Dagblad
 
Tags: