Bekymret minister: I Asien er de sultne

Bekymret minister: I Asien er de sultne

image title: 
Foto: Wavebreak Media Ltd/123rf.com
Står det til regeringen og uddannelsesminister Esben Lunde Larsen (V) skal vi i Danmark være langt bedre til at dyrke eliten i vores uddannelsessystem. Efter sommerferien vil ministeren derfor tage de første spadestik til en elitesatsning på de videregående uddannelser.
 
Her vil han blandt andet søge inspiration ved at besøge nogle af verdens førende universiteter, da hans erfaring siger ham, at vi kan lære meget af udlandet:

”I løbet af de sidste fire år har jeg rejst meget i eksempelvis Asien, hvor jeg med stor bekymring har set på den ekstreme sult, de har. Hvor determinerede de er for at vinde og blive de bedste,” siger Esben Lunde Larsen til Berlingske og uddyber:

”Den sult skal vi også have i Danmark, hvis vi skal kunne klare os i den internationale konkurrence. Vi skal turde dyrke eliten.”

Af konkrete tiltag overvejer uddannelsesministeren blandt andet at udvide antallet af særlige eliteuddannelser samt oprette tutorforløb, hvor en gruppe udvalgte elitestuderende vælges til undervisning på højere niveau.

Hvad mener du om uddannelsesministerens forslag? Bliver dygtige elever i Danmark ikke tilgodeset nok? Er de bedre til at stimulere eliteeleverne i udlandet?

Ekstra Bladet