Berygtet italiensk mafia rammer snart Danmark

Berygtet italiensk mafia rammer snart Danmark

image title: 
Foto: Freddy Cahyono/123rf.com
Den italienske mafia har i mange år været berømt og berygtet for diverse kriminelle foretagender, og snart kan ”forretningen” finde sted i Danmark.

Det mener forfatter og cand.mag i italiensk og historie Thomas Harder, der også har en god forklaring på den pludselige interesse for Nordeuropa.

”De har lidt under den økonomiske krise i Italien og jagter nu nye forretningsmuligheder. I Tyskland – og for den sags skyld også i Danmark – er der bedre økonomiske vilkår, og det tiltrækker mafiaen,” siger Thomas Haarder til Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ: Chokerende: Nye biler gemte på mørk hemmelighed

I Tyskland menes der lige nu at være mere end 500 mafiosos, såkaldte medlemmer af mafiaen, der primært gør sig i salg af kokain. Derudover er pengeafpresning, hvidvask af penge og rufferi også en vigtig del af den kriminelle virksomhed.

Og den har fordelagtige betingelser i lande som Tyskland og Danmark.

”I Italien er det ulovligt at være medlem af mafiaen, mens man i Tyskland og Danmark ikke bliver straffet for at være medlem af en bande, men derimod først når man begår en kriminel handling,” siger Thomas Haarder ifølge Ekstra Bladet.

Frygter du, at den italienske mafia kommer til Danmark?

Ekstra Bladet
Tags: