Beskæftigelsesministeriet: Nyttejob nytter

Beskæftigelsesministeriet: Nyttejob nytter

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
Der er dobbelt så stor sandsynlighed for at komme i job eller uddannelse, hvis man har været i nyttejob. Det viser en ny undersøgelse, som er foretaget af Beskæftigelsesministeriet.
 
Nyttejob er en del af den såkaldte uddannelseshjælp, der er en kontanthjælpslignende ydelse til folk under 30 år på niveau med SU. Nyttejobs kan eksempelvis bestå i at fjerne ukrudt, hundelorte eller rydde op i danske skove.
 
Ifølge undersøgelsen kan uddannelseshjælpen forkorte unges ledighed med helt op til otte uger, og det er der ifølge Beskæftigelsesministeriet to forklaringer på. Nyttejobbene kan nemlig både give kompetencer til videre brug, men de er i lige så høj grad med til at skræmme de unge til at søge hurtigt videre.
 
Beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) er dog ligeglad med årsagen til, at nyttejobbene virker. Han er tilfreds, blot de unge kommer i arbejde.
 
”For mig handler det om, at unge kommer i gang. Selvom det er skræmmeeffekten, der har betydet, at man er kommet i gang, tror jeg, at personen om ikke så forfærdelig lang tid vil sige "tusind tak, fordi du skræmte mig". Så længe de unge kommer i job eller uddannelse, er jeg lidt ligeglad med, hvordan det går til,” siger han til Berlingske.
 
Hvad mener du om nyttejobs? Kunne du selv finde på at tage et, hvis det var nødvendigt?
 
Jyllands-Posten