Betalte 4000 kroner for at gå på arbejde

Betalte 4000 kroner for at gå på arbejde

image title: 
Foto: Dennis Jacobsen/123RF
Det skal kunne betale sig at arbejde, og lønmodtagerne skal være fleksible og klar til at pendle langt for et job. Sådan lyder det både fra både rød og blå blok her i valgkampen.
 
57-årige Jan Herforth er et eksempel på lige netop det politikerne efterspørger: En fleksibel lønmodtager, der er villig til at gøre meget for et job. Men det har kostet ham rigtig mange penge.
 
Jan Herforth er bosiddende i Havnsø på Vestsjælland og arbejder i dag som misbrugskonsulent i Kalundborg Kommune. Men for et par år siden var han arbejdsløs og søgte derfor et job i Tønder for at blive på arbejdsmarkedet og undgå dagpenge.
 
LÆS OGSÅ: SOSU-assistent om kontanthjælp: Så mange penge får jeg ikke
 
“Det er ikke sagen at ryge ud af arbejdsmarkedet, når man er sidst i halvtresserne,” siger han til DR.
 
Det startede som et midlertidigt arbejde, og derfor kunne Jan ifølge SKAT få et årligt fradrag på cirka 25.000 kroner til "dobbelt husførelse". Men det fradrag forsvandt hurtigt igen, da arbejdet blev fast, og det kom til at koste ham 3-4.000 kroner om måneden i udgifter til transport.
 
“Det er da helt tosset, at der ikke er det samme fradrag, når man er fastansat,” siger Jan Herforth.
 
LÆS OGSÅ: Skolelærere tvunget til gratis arbejde
 
Skatteminister Benny Engelbrecht giver Jan medhold:
 
“Nu er jeg jo selv pendler fra Sønderjylland til hovedstanden, så jeg kan godt sætte mig ind i, at der er nogen, der er klar til at pendle langt. Og jeg kan også godt forstå, at man ikke ligefrem har lyst til, at det skal koste én penge at arbejde så langt fra hjemmet,” siger ministeren til DR.
 
Både Konservative og Socialdemokraterne vil nu kigge på, om pendlerfradraget skal ændres, når der er tale om længere afstande.
 
Mener du, at det kan betale sig at arbejde, fremfor at være på dagpenge eller offentlig ydelse?
 
DR
Tags: 
Nøgleord: