Betjent: Voldtægt kan jo ske

Betjent: Voldtægt kan jo ske

image title: 
Foto: lexan/123rf
”Fem anmeldelser det er selvfølgelig fem for meget, det er der ingen tvivl om. Det er jo det, der kan ske, når der er så mange mennesker samlet og spiritussen går ind, så kan forstanden nogle gange godt forlade gerningsmanden lidt på en måde”.

LÆS OGSÅ: Debat: Er visitationszoner i orden?

Sådan sagde vagtchef ved Nordjyllands Politi, Karsten Højrup Kristensen, under et interview med TV2 Nord angående de fem anmeldelser om voldtægt, som Nordjyllands Politi modtog under karnevallet.

Kommentaren faldt bestemt ikke i god jord hos blandt andre KVINFO’s direktør, Nina Groes, der skrev følgende på sin Twitter-konto:

”Fem voldtægter v samme karneval. 5! Politiets reaktion: ”Det er jo det der kan ske.” Tænk, det synes jeg ikke det kan”.

Mandag undskyldte vagtchefen for sin udtalelse, som han mener, blev misforstået:

”Fem voldtægter er alt for mange. Selv én er for mange. De udtalelser, jeg kom med, var givet til et videointerview. De er så blevet omskrevet til en artikel, hvor de har fået en forkert lyd”, siger han til BT.

Han understreger samtidig, at de tager voldtægtssagerne meget alvorligt, og at der arbejdes for fuld tryk for at få opklaret sagerne og fange voldtægtsmændene.

Hvad mener du om politimandens kommentar? Er voldtægter noget ”der jo kan ske” i store forsamlinger?

Berlingske
Tags: