Betjente i fotovogne erstattes af almindelige borgere

Betjente i fotovogne erstattes af almindelige borgere

image title: 
Foto: Kristian Kirk Mailand/123rf.com
13 civile danskere har fået nyt job hos politiet. Fremover skal de sidde i politiets fotovogne, og udskrive bøder til de bilister, der ikke kan overholde fartgrænserne.

”Det er ingen hemmelighed, at politiet har rigtig travlt, dels på grund af sikkerhedssituationen, men også på grund af grænsekontrol. Derfor må vi se på, om der er opgaver, vi kan give til andre end politifolk, og der er ATK et af de områder,” udtaler Henrik Glintborg, leder af færdselspolitiet hos Midt- og Vestjyllands Politi til TV 2.

LÆS OGSÅ: Sundhedsansatte snager i eksens journaler

Midt-og Vestjylland er den første politikreds i landet til at hyre civile til at sidde i fotovognene. I alt fik de 400 ansøgere til 13 jobs.

”Jeg har været industrimaler i 35 år og har stået op det meste af mit liv, så nu har kroppen godt af mindre arbejde. Jeg føler, jeg kommer til at gøre en forskel og passer på dem i trafikken. Jobbet ligger godt til min person,” siger Claus N. Andersen. Han er en af de 13 udvalgte, som fremover skal betjene politiets fotovogne.

Grunden til at Midt- og Vestjyllands Politi er begyndt at bruge civilt ansatte, er for at få frigjort flere ressourcer til andre politiopgaver:

”Der er selvfølgelig nogle problemstillinger. En af dem er sikkerheden, for det er en myndighedsopgave, og det kan have konsekvenser for den, der kører for stærkt, og det kan godt føre til henvendelser fra den forurettede. Vi forsøger at klæde de civile på til de situationer blandt andet med undervisning i konflikthåndtering. Og vi har også fokus på deres sikkerhed, så vi kan assistere, hvis det løber løbsk,” siger Henrik Glintborg.

De 13 civiles nye titel hedder ATK-målere. Det er planen, at de skal måle farten i fotovognene i det midt- og vestjyske fra næste uge. I resten af landet begynder de i september. 

Hvad synes du om, at man er begyndt at give civile opgaver, som før blev varetaget af politiet?

TV 2 
Tags: 
Nøgleord: