Betjente kørte hund ihjel med vilje

Betjente kørte hund ihjel med vilje

image title: 
Foto: Keattikorn Samarnggoon/123rf.com
I Wales blev to betjente kaldt ud til en trafikeret vej, hvor en hund løb forvirret rundt mellem de forbikørende biler. De to betjente var bange for, at hunden ville forårsage et biluheld, og de så sig derfor nødsaget til at påkøre og dræbe den.

Det fik sindene i kog hos mange dyreelskere, og på deres Facebook-side fik det lokale politi mange vrede henvendelser. Her blev betjentene kaldt “en skændsel” og “hjerteløse klovne”.

Men nu har et uafhængig undersøgelsespanel afgjort, at betjentene traf den rigtige beslutning, da de valgte at dræbe hunden.
Hændelsen resulterer dog i, at patruljevogne nu bliver udstyret med net, så betjente fremover kan fange undslupne dyr i stedet for at dræbe dem.

Gareth Pritchard, der er vicepolitiinspektør for politiet i det nordlige Wales, påpeger, at det ikke var nogen let beslutning for de to betjente.

“Jeg anerkender, at mange mennesker er ulykkelige over hændelsen, og jeg håber at afgørelsen viser disse mennesker, at det ikke var let beslutning at træffe for betjentene, der begge er hundeejere,” siger han.

Han tilføjer, at man i Wales desværre har oplevet flere uheld, der skyldes løsslupne dyr på vejene, og at betjentene i patruljevognen var klar over dette.

Det uafhængige panel, der inkluderede dyreeksperter og en højtrangeret færdselsbetjent fra et andet politidistrikt, skriver i deres rapport, at de “rolige og tålmodige” betjente gjorde en “stor indsats” for at redde hunden, inden de blev nødt til at påkøre den.

Var det den rigtige beslutning, betjentene traf?

Metro
Tags: