Bevæger du dig nok i løbet af en dag?

Bevæger du dig nok i løbet af en dag?

Dette indhold er sponsoreret. 
Hvorvidt du bevæger dig nok i løbet af en dag, er sikkert et spørgsmål, du er blevet konfronteret med før - hvis ikke af andre, så af dig selv. Det er nemlig sådan, at rigtig mange af os danskere sidder ned i alt for mange timer i løbet af en helt almindelig dag. Faktisk er det over 40 procent af os danskere, der sidder stille i mindst tre fjerdedele af vores arbejdsdag. Dette er naturligvis især gældende for kontorfolk og ansatte inden for transport af passagerer. Med jobs som disse, er det nærmest en del af jobbeskrivelsen, at du sidder meget ned - for meget af det du foretager dig, foregår siddende. Dog skal du huske på, at der altid er noget du kan gøre anderledes. Sidder du for eksempel på kontor til daglig, er der ingen der siger, at du skal sidde ned i alle otter timer af din arbejdsdag. I denne artikel kan du læse mere om, hvordan du kan behandle din egen krop lidt bedre, så du ikke slider den ned, før du bliver 60. 

Alt for mange danskere døjer med dårlig ryg

Ja, det er også en pretty well known fact. Rigtig mange af os danskere lider af dårlig ryg, og det hænger naturligvis tæt sammen med, at så mange af os har et stillesiddende arbejde. Har i ikke allerede en masssageordning på dit arbejde, skal du helt sikkert foreslå, at I får en. Massage er nemlig en af de bedste ting, du kan give din krop, hvis den er træt og øm af at sidde for meget ned i løbet af en arbejdsdag. Du kan også give massage til andre med et massagegavekort. Hvis du har et job der forudsætter, at du bruger mange timer stillesiddende, vil mange mene, at det er det et fair krav at stille, at der kommer en form for massageordning på din arbejdsplads, så du ikke slider din krop op af dit stillesiddende arbejde. Der er naturligvis også en masse andre ting, du kan gøre for at forbedre din egen ergonomiske situation på arbejdet. Hvis der er hæve/sænkeborde på din arbejdsplads, skal du uden tvivl benytte det, og begynde at stå op. At strække ryggen og resten af kroppen ud, er noget af det bedste, du kan gøre ved din krop. Når du sidder ned, kan du nemt komme til at sidde i dårlige og usunde stillinger, hvor du på sigt vil få rigtig ondt. Når du rejser dig op, skifter du fuldstændig stilling, hvilket er godt og sundt for kroppen. 
Stå op, vær sund og forbrænd kalorier

Mindre ondt i ryggen er ikke den eneste fordel der er forbundet med at stå op i løbet af din arbejdsdag. Det forholder sig nemlig sådan, at du forbrænder 30 procent flere kalorier, når du står op, end når du sidder ned ved for eksempel skrivebordet på dit arbejde. Det er da værd at tage med, er det ikke? Hvis du arbejder stående, vil du forbrænde 50 kalorier mere i timen, end hvis du arbejder stående. Hvis du arbejder stående tre timer om dagen, vil du således forbrænde 750 ekstra kalorier i løbet af en helt almindelig arbejdsuge - 30.000 kalorier på et år. Således vil du ikke blot få en bedre ryg og en sundere krop, du vil forbrænde en masse flere kalorier.
Tags: