Biludlejning: Sådan undgår du at blive snydt

Biludlejning: Sådan undgår du at blive snydt

image title: 
dolgachov/123rf.com

Hvis du til sommer planlægger at leje en bil på ferien, er der visse ting, du bør være opmærksom på, hvis du vil undgå at stå tilbage med en ekstra regning.
 
Tal fra de nordiske Forbruger Europa-kontorer viser, at antallet af klager over lejebiler i de Europæiske lande er steget med hele 40 procent i løbet af bare tre år, det skriver Ekstra Bladet.
 
Mange af klagerne vedrører ekstraomkostninger ved lejebilen enten i form af yderligere udgifter til forsikring, der skal tilkøbes på stedet eller omkostninger til skader på bilen, der først opkræves efter den er afleveret.

”Det er ikke i orden, at billejen bliver dyrere end forbrugeren har accepteret under bookingen. Man skal kunne regne med den aftale, man har indgået på forhånd. Hvis man bliver mødt med nye krav, når man henter bilen, så vælg et andet biludlejningsfirma”, siger Lars Arent, leder af det danske Forbruger Europa-kontor til Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ: Fuglelort ødelægger din bil på få timer

Overordnet er der fem ting, du bør være opmærksom på, når du vælger lejebil anbefaler Forbruger Europa-kontoret ifølge Ekstra Bladet.

1. Betingelser
Læs biludlejningsfirmaets betingelser grundigt igennem og sammenlign dem med andre firmaer. Her skal du særligt være opmærksom på, hvilke ting der er inkluderet i prisen. Desuden kan førerens alder og antal chauffører medfører en dyrere pris.

2. Kontrakten
Kontrakten skal først underskrives, når du ankommer til biludlejningsstedet. Derfor er det vigtigt, at du giver dig god tid til at læse den igennem, forstår den og gemmer kopier af den underskrevne kontrakt.

3. Forsikring
Når lejebilen er booket online, vil de fleste udlejningsfirmaer forsøge at sælge dig en ekstra bilforsikring, når du afhenter bilen. Du har muligvis allerede tilkøbt denne forsikring online og kan derfor betale ekstra for ingenting.

4. Betaling
Når du skal betale for din lejebil, skal du huske at have kreditkortet klar og være opmærksom på, at udlejningsfirmaet muligvis vil tilbageholde et depositum på din konto, indtil bilen er afleveret ubeskadiget tilbage. Skulle der være problemer med denne tilbageførsel, kan du kontakte din bank.

5. Dokumentation
Når du afhenter bilen, er det vigtigt at du tjekker den igennem med en ansat fra udlejningsfirmaet og sørger for at alle ridser eller skader på bilen bliver noteret i inspektionsrapporten, og at du modtager en kopi. På den måde undgår du, at udlejningsfirmaet efterfølgende forsøger at holde dig til ansvar for en given skade. Vil du være helt på den sikre side, kan det også være en god idé at tage billeder af bilen ved både afhentning og aflevering.

Er du før blevet snydt af et biludlejningsfirma?

Ekstra Bladet
 
Tags: 
Nøgleord: