Birthe Rønn giver øretæver til levebrødspolitikerne

Birthe Rønn giver øretæver til levebrødspolitikerne

Birthe Rønn Hornbech er kendt for ikke at lægge fingre i mellem, når hun giver kritik. Det er heller ikke tilfældet i denne omgang.

I et debatindlæg i Politiken sender den tidligere minister verbale øretæver afsted mod såvel fjender som partifæller på Christiansborg. Hun mener, at folketinget er fyldt med levebrødspolitikere, der fjerner sig mere og mere fra virkeligheden.

LÆS OGSÅ: Byrådsmedlem truer LA-politikere på livet

Dette står i skærende kontrast til fortiden, hvor politikere, ifølge hende, var personer med erfaring fra livet og jord under neglene.

”Folketinget er gået fra at være 179 selvstændige arbejdspladser til at være én arbejdsplads, hvor de 179 folkevalgte er i absolut mindretal og lader en hærskare af spindoktorer og pressemedarbejdere om at læse og skrive for folketingsmedlemmerne,” skriver hun i sit debatindlæg.

LÆS OGSÅ: Venstre-kandidater åbne for brugerbetaling hos lægen 

Særligt Kristian Jensen og Astrid Kragh står for skud. Begge har de deltaget i underholdningsprogrammet ”Vild med dans” på TV2, og dette huer ikke Birthe Rønn Hornbech.

”Folkestyrets repræsentanter er blevet mere optaget af at være mediepersoner end at være optaget af de mennesker, de repræsenterer. Hellere bruge mange timer i underholdningsbranchen som f. eks. 'Vild med Dans' end på at finde ud af, hvad vælgerne virkelig tænker,” lyder det fra hende.

Er du enig i Birthe Rønn Hornbechs kritik?

BT