Blå blok: Skat krænker dit privatliv

Blå blok: Skat krænker dit privatliv

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
Tilbage i 2012 fik daværende skatteminister, Thor Möger Pedersen (SF), indført en kontroversiel lov, der sikrede, at Skat uden dommerkendelse kunne gå ind på privat grund for at tjekke, om der udføres sort arbejde på igangværende udendørs byggeprojekter.

Frem til februar 2015 havde skattevæsenet benyttet sig af loven 747 gange, men blå blok – foruden Venstre-regeringen – er nu klar til at ændre den nuværende praksis.

”Det er meget krænkende for de danskere, der oplever, at det her indgreb foretages uden en dommerkendelse. Når man er derhjemme, skal man være tryg og kun lukke folk ind, som er velkomne,” siger Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup.

LÆS OGSÅ: Skaarup: LA fører umoden politik

Han bakkes op af Konservatives finansordfører, Brian Mikkelsen, der mener, at skatteminister Karsten Lauritzen (V) bør handle med det samme og få loven afskaffet. Den idé er den nyudnævnte minister dog ikke helt med på:

”Jeg er i gang med en ordførerrunde, hvor jeg lytter til skatteordførerne. Og så er jeg sikker på, at vi kommer ud med fuld damp efter sommerferien. Men hvilke lovforslag, regeringen vil fremsætte, og hvilke sager, der lander hvor og hvornår, venter jeg med at konkludere noget om,” siger Karsten Lauritzen.

LÆS OGSÅ: Dyresex er nu ulovligt

I rød blok lader man ikke overraskende til at være mere venligt stemt over for dennuværende lov. I hvert fald mener Socialdemokraternes skatteordfører, Jesper Petersen, at tiltaget har været en stor succes:

”Man trækker grænsen et sted. Vi synes, det er i orden, at Skat og Arbejdstilsynet går ind i haven for at se noget efter. Desuden havde der i februar 2015 været én klage, men mange hundrede eksempler på, at det var et godt redskab for Skat. På den måde synes jeg, at erfaringerne taler for sig selv.”

Hvad mener du om loven? Skal den afskaffes?    
                                  
Politiko.dk
Tags: