Blachman flytter børnene i privatskole

Blachman flytter børnene i privatskole

image title: 
Foto: Francis Dean123rf.com
Ifølge en rapport fra Undervisningsministeriet er antallet af elever i privatskoler steget med 18 procent de seneste fem år, mens der har været et fald på fire procent i folkeskolen.
 
En af dem, der har valgt at flytte sine børn fra det offentlige til det private, er X Factor-dommer Thomas Blachman.
 
”Jeg har nu siddet i 10 år og iagttaget ungdommen og set, hvor tomhændet de var i forhold til spørgsmål som: Hvem er jeg, og hvor skal jeg hen? Det er, fordi de ikke er blevet stimuleret nok i folkeskolen og dermed ikke har fået den tillid, der kan udvikle sig til selvtillid, så de kan gå det rigtige sted hen i livet og ikke bliver skoletrætte,” siger Blachman til Avisen.dk.
 
LÆS OGSÅ: DR løfter sløret: Her er årets X Factor-dommere
 
Særligt én episode står skarpt i hukommelsen på X Factor-dommeren. Hans søn fortalte, at læreren i folkeskolen havde spurgt, hvor mange ben en ko har, og til det havde Blachmans søn svaret fem.
 
Argumentet var, at det ”afhænger af solens gang på himmellegemet og skyggedannelser og så videre”. Den købte læreren dog ikke, og hun fastholdte, at det rigtige svar var fire.
 
Det fik Blachman til at miste den sidste tiltro til folkeskolen, der ifølge ham dræber al kreativitet.
 
”Det er sgu ikke kreativt nok at synge Kim Larsen-sange eller smøre lidt olie på et lærred,” siger han til Avisen.dk.
 
For Blachman er det vigtigt at finde ud af, hvad der interesserer det pågældende barn, og lige præcis det fokus mangler folkeskolen.
 
”Et barns leg er et barns arbejde. Det eneste, man håber på som et voksent menneske, er jo bare at finde et arbejde, der føles som en leg, fordi man har fundet det rigtige,” slutter Thomas Blachman. 
 
Hvad mener du om Thomas Blachmans kritik af folkeskolen?
 
Avisen.dk
Tags: