Blev mor som 13-årig: Folk tror vi er kærester

Blev mor som 13-årig: Folk tror vi er kærester

Sponsoreret indhold

Det fortæller den nu 36-årige kvinde til den norske avis Demokraten.

I Mariannes barndomshjem i Norge fyldte fester mere end kærlighed, og en fraværende mor betød, at Marianne i en tidlig alder måtte tage sig af sin fem år yngre bror.

“Min mor sagde altid “du er i vejen – du er en byrde for mig”. Jeg følte mig forladt og intet værd hele barndommen,” forklarer Marianne til Demokraten.

Den opmærksomhed, Marianne ikke fik af sin mor, opsøgte hun hos de ældre fyre i byen. Hun havde flere kærester, som var seks til otte år ældre end hende selv, men det var ikke noget, moren reagerede på.

Som 12-årig forelskede Marianne sig i en af vennegruppens “sejeste” fyre, der var 20 år og havde bil.

LÆS OGSÅ: 52 millioner har set Simone føde på YouTube

Marianne blev gravid, men fortalte det ikke til nogen af frygt for hvordan hendes mor ville reagere, hvis hun fandt ud af det. Da moren spurgte ind til den voksende mave, påstod Marianne, at hun blot havde taget på.

Til sidst kunne den 12-årige pige dog ikke holde på hemmeligheden længere, og hun delte den derfor med en veninde. De to piger anede ikke noget om graviditet, og de vidste derfor ikke, hvornår barnet ville komme til verden.

Den 13. november 1992 skete det, og Marianne blev mor til Tomas, som var 50 centimeter lang og vejede 3400 gram.

“Det er det største, der er sket for mig. Jeg fik et voldsomt moderinstinkt lige med det samme,” fortæller Marianne, der på det tidspunkt var fyldt 13 år.

Uden støtte fra sin familie havde Marianne det hårdt som ung mor, og det endte derfor med, at Tomas blev taget fra hende.
Efter to et halvt års sej kamp lykkedes det hende dog at få sin søn tilbage.

Set i bakspejlet ville Marianne gerne, at tingene var gået anderledes, men hun forsikrer om, at hun i dag har det godt og er livsglad.
Marianne har fået tre børn mere, og storebror Tomas har et nært forhold til sine yngre søskende.

“Jeg er aldrig blevet mobbet, fordi min mor var så ung. Men jeg har ofte fået at vide, at min mor er cool. Og så forstår hun jo, hvordan det er at være ung. Nogle tror endda, at hun er min storesøster,” siger Tomas.

“Eller at vi er kærester,” supplerer Marianne.

Hvornår i livet synes du, man bør få børn? Kan man være for ung til at få børn?

metroxpress