Blev smidt hjem fra efterskole på grund af mælk

Blev smidt hjem fra efterskole på grund af mælk

image title: 
Foto: sergeylapin/123rf.com
Fredag blev Lasse Mathiesen sendt hjem fra sin efterskole med beskeden om, at han havde stjålet en liter mælk.
”Det er latterligt,” udtaler Lasses far, Flemming Mathiesen, til Ekstra Bladet.

Lasse Mathiesen havde fredag morgen meldt sig syg, og her blev han fortalt, at han skulle sørge for at få en af de andre elever til at hente morgenmad til sig. Da dette endelig lykkedes for ham, var morgenmaden allerede taget af bordet.

Det fik kammeraten til at hente en liter mælk i skolens køleskab, så Lasse kunne få mælk til sine cornflakes.

Men fordi drengene ikke havde spurgt om lov først, og at man fandt mælkekartonen på Lasse Mathiesens værelse, blev der sendt en sms til forældrene, hvor de blev bedt om at kontakte skolens forstander på grund af tyveri i køkkenet.

LÆS OGSÅ: Bortadopterede sin søn. Nu skal de giftes

Efterfølgende blev drengene sendt hjem, indtil forældrene kunne komme til samtale om hændelsen på skolen. En håndtering som gjorde Lasse Mathiesens far rasende.

”Vi kontaktede bagefter bestyrelsen, og der fik vi også bare fortalt, at holdningen var, at han var medskyldig i tyveri,” fortæller Flemming Mathiesen.

Han mener, at man har blæst sagen op til noget, den ikke er.

”Det handler bare om to knægte, der kunne have nøjes med en opsang for deres handling,” siger han.

Men Lasse må altså blive hjemme, indtil hans forældre har været forbi forstanderen til en snak om hændelsen. Det nægter Flemming Mathiesen dog, og derfor har familien planlagt at tage ned på skolen for at hente drengens ting.

”Vi tager ikke til mødet. Vi henter hans ejendele i morgen,” fortæller Flemming Mathiesen og fortsætter:

”Lasse er berørt over det. Det er noget, vi har spurgt ham om, og han siger, at han ikke er interesseret i at komme derned igen. Det er en for grov beskyldelse, vi simpelthen ikke vil stå model til. Vi har haft en pige på en anden efterskole, hvor der skete værre ting end det her, og det håndterede de fantastisk.”

Tina Mätze Knudsen, der er forstander på Kongeådalen efterskole, som Lasse er blevet smidt hjem fra, udtaler til Ekstra Bladet, at hun ikke vil udtale sig om den konkrete sag, men at samtaler generelt er den mildeste sanktion på skolen, og at de sjældent har til formål at bortvise eleverne.

Synes du, at drengene fortjener deres straf, eller er der tale om en overreaktion?

Ekstra Bladet
 
Tags: 
Se debatter