Bliv klar til sejlsæsonen - sikkerhed i top

Bliv klar til sejlsæsonen - sikkerhed i top

Efter en veloverstået sejlsæson er havnen nu gået en roligere periode i møde. Efteråret har meldt sig, og mange vælger derfor at tage deres både på land. Men inden længe kommer klargøringen, og så går det løs igen.

Timerne på vandet er skønne og uvurderlige, men det er altid vigtigt at du tænker på sikkerheden først. Her er 2 ting du skal huske inden foråret melder sin ankomst.

1. Husk vesten - det er lovpligtigt

Selvom du føler at du er en god svømmer, at din båd er robust og søsikker og at vejret ikke varsler om storm og bølger, så er det vigtigt at du altid har redningsveste om bord.

Redningsvestene er ikke kun for din og din besætnings sikkerhed, det er faktisk lovpligtigt at have redningsveste til alle om bord. Så er i 3 venner på sejltur, så skal der være veste om bord til jer alle 3.

Hvis det maritime politi kommer forbi til rutinetjek og redningsvestene ikke er om bord, så kan du risikere store bøder.

Der findes et utal af redningsveste i både forskellige former og farver, så æstetikken er ikke en undskyldning. På www.marineudstyr.dk kan du finde de helt rigtige redningsveste til både dig og din besætning.

2. Når faren er ude, kan der var langt til hjælp

Er du først kommet afsted på din sejltur og du kommer ud i vanskeligheder, så kan der være langt til den nærmeste hjælp. Det er ikke ligetil at tilkalde Falck som på land, så husk at være forberedt inden du sejler ud.

Der kan være mange potentielle farer på en båd, men især brand kan være en voldsom trussel.

Pga. den trænge plads på en båd, brændstof-tankene eller hyppige fejl på elektriske installationer er risikoen for brand højere end i et hus. Derfor er det vigtigt at du husker brandslukkeren til enhver tid.

Husk altid at være forberedt inden du begiver dig ud fra havnen, så mindsker du risikoen for ubehagelige overraskelser.
Tags: