Bliv selvstændig med din egen Food truck

Bliv selvstændig med din egen Food truck

Har du en iværksætter gemt i maven og er interesseret i at lave god mad? Går du bare og venter på at den rigtige ide og mulighed dukker op, så du kan starte din egen virksomhed? Så er den her. Street food er blevet utrolig populært og det er økonomisk overkommeligt at starte en food truck fremfor en almindelig restaurant. Læs om food truckens fordele her.


 
Økonomisk overkommelig
Hvis man skal starte sin egen restaurant eller cafe koster det kassen. Det kan koste helt op i millionklassen at starte en traditionel restaurant, som folk har lyst til at besøge og som skiller sig tilstrækkeligt ud fra alle de andre tilbud, der er i området. En food truck derimod kan man få stablet på benene for noget mindre. Alt efter, hvad du går efter, kan det gøres for mellem 40.000 kr. og 600.000 kr.
 
Fordelen ved en foodtruck
Hvis du starter en restaurant eller cafe er du nødt til at sidde og vente på at kunderne kommer til dig. Du skal bruge en masse krudt på at markedsføre dig, så du bliver synlig. Har du en foodtruck, skal du ikke vente på at kunderne kommer til dig. Du kan køre til dem. Om det er til en festival, en byfest, en firmafest eller en privat fest, så kan du komme lige derhen, hvor kunderne er eller gerne vil have, at du kommer. Rent markedsføringsmæssigt vil du reklamere for dig selv hele tiden og, har du et godt produkt, vil de kunder du automatisk møder huske dig.
 
Passionen er vigtig
Naturligvis skal du have en passion for dit produkt. Du skal selvfølgelig ikke åbne en food truck, hvis du har en stor drøm om at åbne en eksklusiv og dyr restaurant. Du skal brænde for den mad, du tilbereder og sælger og turde vise dine kunder, at du elsker dit arbejde. Det vil øge deres glæde ved at købe din mad og, det vil give dem en god købsoplevelse, som de husker.
 
Hvad det koster at etablere en foodtruck
Etableringsomkostningerne til en foodtruck kommer helt an på, hvor den skal have sit virke, der er nemlig forskellige lovgivningsmæssige krav fra den ene by til den anden. Det kommer også an på, hvilken type mad du skal lave og, hvilken type events du vil deltage i og om du samarbejder med websites, der booker din vogn ud f.eks. Tastytown.dk. Der er dog nogle helt grundlæggende udgifter, som der uvægerligt er til stede. Vi kommer ind på de vigtigste herunder:
 
  • Food trucken skal købes. Der er mange forskellige muligheder for en food trucks fysiske udformning. Den kan etableres i en brugt campingvogn, varevogn, camper eller sågar i et telt eller i en båd. Prisen kommer naturligvis an på, om det er en gammel campingvogn du køber eller en fuldt etableret food truck med alt nødvendigt udstyr. 
  • Ombygning. Køber du for eksempel en gammel campingvogn skal du regne med omkostninger til ombygning og udsmykning. Du skal regne med håndværkerlønninger og betaling af specialister, der skal godkende at food trucken lever op til krav og standarter. 
  • Maskiner og udstyr. Med til ombygningen hører naturligvis køleskab, ovne, komfur mm. samt sikkerhedssystemer såsom røgalarmer og sprinklere. 
  • Indhentning af tilladelser. Du skal være opmærksom på, at det koster både penge og tid at indhente de tilladelser, der skal til for at måtte benytte food trucken. Det drejer sig blandt andet om forsikringer, certifikater, fødevaregodkendelse af food trucken. Det er derfor rigtig vigtigt at vide, hvilke lokale lovkrav, der er. 
  • Brandet. Det er vigtigt, at food trucken har et tydeligt brand som huske og genkendes, når du kommer ud og, når du figurerer i de sociale medier. 
  • Medarbejdere. Hvis du skal have ansatte skal du tænke på at sætte ressourcer af til at oplære dem i både madlavning, brug og vedligeholdelse af maskinerne samt sikkerhedsforanstaltningerne. 
  • Varelager. Du vil være nødt til at investere i et råvarelager og skal sørge for at have lagerplads ved hånden.

Tags: