Bliv sommerslank med en personlig træner

Bliv sommerslank med en personlig træner

Har du taget på hen over vinteren? Det er meget normalt, at der sniger sig nogle kilo på sidebenene, når det er koldt og gråt udenfor. Man skal lige hygge lidt ekstra med god mad og søde sager, når kulden er over os. Men så melder problemerne sig, når vintertøjet skal pakkes væk og sommertøjet skal findes frem fra gemmerne. Pludselig strammer dine sommershorts, og skjorten kan kun lige lukkes og sidder og trækker folder hen over bryst eller mave. Det er træls! Både, at du ikke kan passe tøjet – det kan blive en dyr fornøjelse – og det faktum, at det nærmer sig tiden for, at du skal trække i badetøjet. Det er ikke rart at føle sig for tyk, når bikinien eller badebukserne skal på. Hvis du ikke har lyst til at stå der på stranden og føle dig dårligt tilpas ovre de ekstra kilo, kan du søge professionel hjælp. Nemlig hos en personlig træner, der kan få dig sommerslank og klar til stranden.

 Hvor finder du en personlig træner?

Hvis du ikke har prøvet at bruge en personlig træner før, ved du måske ikke lige, hvor du finder sådan en. Der er nogle fitnesscentre, der har personlige trænere tilknyttet eller ansat. Der er også personlige trænere, der arbejder selvstændigt. Priserne varierer i forhold til, hvor erfaren træneren er og, hvor meget uddannelse de har.

 Bedst uddannede

De personlige trænere er generelt de personer inden for fitnessverdenen, som har mest uddannelse. Det er altså dem, der ved mest om, hvordan du træner din krop bedst muligt for at nå de mål, du har sat dig. Det er naturligvis op til dig at tjekke, hvilken baggrund en personlig træner har, før du indgår et samarbejde med hende eller ham. I nogle fitnesscentre kan du også vælge træner ud fra deres kvalifikationer og dermed pris. Læs mere om valg af træner og priser på denne hjemmeside.

 Realistiske mål

Når du får hjælp fra en personlig træner, vil I sammen sætte nogle realistiske mål op for din træning og de resultater du skal nå. En af de store fordele ved at have en personlig træner er, at du ikke er alene med den svære proces, det kan være at tabe sig og komme i form. Træneren vil motivere dig og bakke dig op og det er guld værd, når trætheden melder sig, og det måske ser lidt håbløst ud i en periode.

 Den hårde kostændring

Det er ikke kun den fysiske træning du skal arbejde med, når du vil tabe dig. Ofte vil en kostændring være en del af den proces, du skal igennem. Der skal luges ud i de søde sager og grøntsagerne skal på bordet. Det lyder let nok i teorien – og når man er topmotiveret lige efter at have prøvet shortsene, der er blevet for små – men der kommer helt sikkert en eller flere perioder, hvor den usunde mad trækker i dig og gør alt for at overtale dig til at synde. Det er ganske enkelt noget sværere at synde, når du skal stå til regnskab overfor din træner. Det er lidt pinligt at skulle indrømme, at man gav efter for fristelsen.

 Empati og forståelse

En del af dem, der uddanner sig til personlige trænere har selv haft et problem med deres krop. Det kan være overvægt eller andre fysiske problematikker, som gjorde, at de ikke var tilfreds med deres eget udseende. Derfor ved de også, at det kan være svært psykisk at tabe sig og, at der kan ligge psykologiske ting bag en overvægt. Derfor vil du møde empati og forståelse for den situation, du er i. En personlig træner vil være din sparringspartner gennem hele forløbet og vil dig kun det bedste. 
Tags: