Bliver du også snydt af disse Facebook-konkurrencer?

Bliver du også snydt af disse Facebook-konkurrencer?

image title: 
Foto: bloomua/123rf.com
Man skal passe på med, hvad man liker af opslag på Facebook. I hvert fald, hvis det handler om at vinde en præmie, som der godt kunne lyde til at være lidt for god til at være sand.
 
For ofte er det nemlig tilfældet, at der slet ikke er nogen præmie.
 
Ifølge BT kører der i øjeblikket to falske konkurrencer, hvor man kan vinde muligheden for at tømme Fona eller Elgigantens varelager på 10 minutter. I hvert fald vurderer Mia Jørgensen, der er kommunikationsansvarlig i Tiger Medier, som specialiserer sig inden for online markedsføring, at der ikke er noget, der tyder på, at de to konkurrencer er reelle:
 
”De laver opslagene for at få folk ind og følge siden, der står bag konkurrencerne. Der er ingen præmier, og et par dage efter kan de skrive et nyt opslag, hvor de når ud til endnu flere personer,” fortæller hun til BT og fortsætter:

”Her linker de så til en hjemmeside, hvor brugeren kan skrive sig op til at deltage i en konkurrence, som der så er en række betingelser for at kunne få lov at deltage i. De betingelser kan være, at flere hundrede virksomheder må kontakte dig for at sælge produkter, hvilket er fuldt ud lovligt, fordi der er blevet givet samtykke”.

LÆS OGSÅ: Kvinde med Downs gift med sig selv

Til trods for, at Facebook-konkurrencerne ofte virker troværdige, så mener Mia Jørgensen, at godt 99 procent af dem er falske:

”Jeg har aldrig hørt, at der rent faktisk har været en vinder af sådan en konkurrence.”

Har du nogensinde deltaget i en konkurrence, der kunne være falsk? Og hvad synes du, man skal gøre ved tendensen?
 
BT
 
 
Tags: 
Nøgleord: