Bloddonorer belønnes med tatoveringer

Bloddonorer belønnes med tatoveringer

image title: 
Foto: kasto/123rf
I et forsøg på at tiltrække bloddonorer har frivillige donorer i Region Hovedstaden, GivBlod og blodbanken i Region Hovedstaden ifølge Jyllands-Posten lanceret kampagnen ”Et prik for livet – bloddonorer vil tatoveres”. I kampagnen samarbejder blodbanken med den københavnske tatovør The Old Barber Shop, hvor bloddonorer for 400 kroner kan få GivBlods logo, en rød bloddråbe, som tatovering.

Initiativet mødes dog med stor skepsis af overlæge og professor Jørgen Serup, leder af Tatoveringsklinikken på Bispebjerg Hospital:

”Det er helt forkert og meget mærkeligt, at man i en god sags tjeneste lokker unge mennesker ud i at blive tatoveret - og oven i købet med rødt, som indebærer en helbredsrisiko,” siger han til Jyllands-Posten og fortæller endvidere, at han har behandlet flere hundrede danskere for blandt andet allergiske reaktioner på de røde farver i tatoveringerne.

LÆS OGSÅ: Kommuner betaler for borgeres rygestop

Merle Wiborg Romose, der er kommunikationsansvarlig for kampagnen, er uforstående over for kritikken, og hun mener blandt andet, at kampagnen vil være med til at tiltrække unge bloddonorer.

Indtil videre har The Old Barber Shop haft besøg af omkring 300 bloddonorer, der har benyttet sig af tilbuddet, vurderer Jonas Hausted fra butikken.

I Danmark er der omkring 220.000 bloddonorer, men Merle Wiborg Romose fortæller, at der årligt er behov for 25.000 nye donorer.

Hvad mener du om, at man belønner bloddonorer med tatoveringer?

Berlingske
Tags: 
Nøgleord: 
Se debatter