Blodtørstig politihund skambider pensionist

Blodtørstig politihund skambider pensionist

image title: 
Foto: Kuzma/123rf
Kurt Nielsen går hver morgen tur i den nordlige del af Gribskov, men en morgentur endte i november sidste år som et mareridt for pensionisten.
 
Politiet træner ofte deres hunde i området, og det gjorde de også en morgen, Kurt Nielsen var ude at gå. Han valgte derfor at vende om.

”Men da jeg havde gået 150 meter, vendte jeg mig om, og så en af politiets schæferhunde komme løbende mod mig. Manden, der havde sendt hunden af sted, kunne ikke se den, og jeg tænkte, at den nok bare ville løbe forbi mig. Men det ville den altså ikke,” fortæller han til Gribskov Lokalavis.

I stedet bed den blodtørstige schæferhund sig fast i Kurt Nielsens arm og rev ham rundt, så han faldt. Først efter flere minutter kom betjenten løbende.

”Han (betjenten, red.) råbte, at hunden skulle slippe mig, men den adlød ikke og fortsatte med at flå mig rundt. Han måtte kaste sig over hunden og trække dens kæber fra hinanden, og da jeg endelig kom fri, var den parat til at angribe mig igen.”

”Den var helt sindssyg i sin blodrus,” fortæller Kurt Nielsen om hunden til avisen.

LÆS OGSÅ: Hoppede i vandet igen efter hajbid

Kurt Nielsen måtte efterfølgende besøge hospitalet hele 23 gange efter den voldsomme episode. Alligevel har han ikke modtaget nogen som helst form for godtgørelse for tort og krænkelse. Han har derfor hyret en advokat, der er klar til at tage sagen videre til domstolene.

”Hvis ikke Politiets Forsikringsselskab vil yde en godtgørelse, må vi lade domstolene afgøre spørgsmålet. Desværre gælder ret og lov ikke for ordensmagten,” siger advokat Bettina Kaysø til avisen.

Politiet har holdt tæt med historien, og det undrer Kurt Nielsen.

”Det virkede som om, at de ikke ville lave en masse blæst omkring hændelsen,” siger han til avisen.

I kommentarerne på Gribskov Lokalavis’ hjemmeside forlyder det, at politihunden ikke er blevet aflivet, men dette er ikke bekræftet.

Tror du, at Kurt Nielsen får godtgørelse for tort og krænkelse? Og hvad bør konsekvenserne være for betjenten og hunden?

Gribskov Lokalavis

Tags: