Bodagakunder raser over kællinge-slogan

Bodagakunder raser over kællinge-slogan

image title: 
Foto: Pixabay
"Hvem har ikke lyst til at kvæle en sur kælling?"

Sådan spørger Bodegaen i Odense sine kunder på en spiseseddel. Spørgsmålet fik den unge kvinde, ‎Björg Kristjánsdóttir, helt op i det røde felt, og hun skriver følgende på Bodegaens Facebook-side.

"Jeg er MEGA skuffet over jer lige nu. Har ellers været glad for bodegaen men vidste ikke at I kunne finde på at lægge navn til noget så sexistisk. Jeg håber at I fjerner skiltet straks og finder et andet navn til drinken der ikke gør grin med vold mod kvinder. Det er virkelig ubehageligt og meget usmageligt."
 
Indlægget har skabt meget debat på værtshusets Facebook-side.

"Ringe forretningsstrategi at afskrive halvdelen af kundegrundlaget." skriver en kvinde blandt andet.

Den heftige debat har fået medejer Asger Stuhr Nielsen til at svare:

"Vi er ikke ude på at gøre nogen fortræd, og vi havde ikke forventet, at folk kunne blive så vrede, men jeg ser det mest som en overreaktion. Jeg synes egentlig, at det er et ret uskyldigt budskab, og jeg synes folk burde kunne se det sjove i det i et moderne land som Danmark," siger han til Fyens.dk.

Det er dog ikke alle, der deler Björg Kristjánsdóttirs kritik. Eksempel kommenterer en mand inde på opslaget:

"Jeg har lyst til at spørge dig, om du godt er klar over, at 'kvæle' er et slang/synonym for at drikke/bælde/bunde noget proviant?"

Det virker dog ikke kun 'Bodegaen', der har kaldt et shot for 'en sur kælling. Der er nemlig flere værtshuse, som sælger 'sure kællinger'.

Eksempelvis the Australian Bar og Kostbar i København, samt flere online webshops, der sælger dem. Og sloganet 'for hvem har ikke lyst til at kvæle en sur kælling!' kan også findes på supershots.dk, der fremstiller grønne, sure shots.

En sur kælling, er når man blander et surt, grønt shot med energidrik.

Forstår du kritikken, eller overreagerer folk?

B.T.
Tags: 
Nøgleord: