Boligforening afviser mand: Kun kvinder må bo her

Boligforening afviser mand: Kun kvinder må bo her

image title: 
Foto: Google Streetview
Boligforeningen B42 i Sønderborg ville kun udleje til enlige kvinder, men det var ikke i orden, mente en oprørt mand, som derfor klagede til Ligebehandlingsnævnet.

Ifølge en afgørelse fra nævnet var manden fortørnet over, ”at man i 2014 skal være kvinde for at kunne leje en lejlighed i den pågældende ejendom.”

Manden havde på boligforeningens hjemmeside set en annonce for en toværelseslejlighed i Sønderborg, og selvom ejendommens beboere bor meget intimt, og flere af dem deler badeværelser, mente manden ikke, at dette skulle forhindre ham i at bo der.

LÆS OGSÅ: Mænd tjener 10 procent mere end kvinder

Direktør for B42, Mikael Kjer Jensen, fortæller til Ekstra Bladet, at det er første gang, boligforeningen oplever utilfredshed med forskelsbehandlingen.

”Vi har nogle enkelte mænd, der søger boliger dernede, men det er, fordi de ikke har været opmærksomme på det. Når de hører, at det kun er for kvinder, så siger de, 'at det er okay - helt i orden',” siger han.

Den fortørnede mand tabte sagen, da Ligebehandlingsnævnet fandt, at hensynet til blufærdigheden ”er et legitimt formål i relation til ligestillingsloven.”

Således kan boligforeningen fortsætte forskelsbehandlingen, men Mikael Kjer Hansen afviser ikke, at ejendommen på et tidspunkt vil åbne op for mænd.

”Den dag, hvis det skal renoveres, og der kommer badeværelser til hvert værelse, så er der ingen grund til at forskelsbehandle og kun at have det til kvinder,” siger han.

Hvad mener du om mandens klage? Er den berettiget eller burde han tørre øjnene og tage en kiks?

Ekstra Bladet