Borgmester vil skyde danske ulve

Borgmester vil skyde danske ulve

image title: 
Foto: Hecke/123rf.com
Flere ulve er de senere år blevet set i Danmark, og det har fået alarmklokkerne til at ringe hos nogle. En af dem er Viborgs borgmester Torsten Nielsen (K).
 
”Vi begynder at få så mange, at vi risikerer at se et helt kobbel af ulve. Og det er dansk natur ikke stor nok til, at den kan bære,” siger borgmesteren ifølge Berlingske.
 
Ulven har været fredet i hele EU siden 1992, men hvis det står til Torsten Nielsen, bør Danmark søge om dispensation, så man lovligt kan bortskyde dyret. Han frygter nemlig især, at de kan finde på at angribe et menneske.
 
”Som udgangspunkt er ulven mere bange for os, end vi er for den, men den dag, vi har en hård vinter og store kobler af ulve, der frygter jeg for, hvad der kan ske,” siger han og fortsætter:
 
”Hvis først vi får et kobbel af ulve, så er det slut med, at dansk landbrug kan have løsgående kreaturer på markerne. En enkelt ulv tager med nemhed et får, og hvis de begynder at arbejde sammen, så er der ingen problem i, at de kan tage løsgående kreaturer på markerne,” slutter Torsten Nielsen.
 
Efter knap 200 års fravær blev den første ulv fundet død i Nationalpark Thy i Nordjylland i november 2012. Siden har forskerne fundet sikre spor af 19 forskellige ulve i Jylland, og det nytilkomne rovdyr blev endda spottet nær en børnehave så sent som i torsdags.
 
Hvad mener du om Torsten Nielsens forslag? Er du utryg ved, at der er kommet ulve til Danmark?
 
Berlingske
Tags: 
Se debatter