Born to be wild!

Born to be wild!

Tips til det fedeste roadtrip i USA

Uanset om du har roadtrip på din must-do-liste eller om du leder efter en mere spontan og fri rejseform, så tiltaler det frie rejseliv på fire hjul de fleste. Og USA er landet over alle, når det kommer til fantastiske roadtrip-ruter og uendelige horisonter.
 
Det gode ved roadtrip i USA er (ud over landets enorme vejnet!), at det faktisk kan gøres på et overkommeligt budget, særligt hvis du er ude i god tid med leje af bil. Gennem USA-specialisten EasyTerra kan du få de bedste tilbud på billeje, et bredt udvalg af biltyper og et overblik over de amerikanske udlejningsselskabers udbud.

Men ud over bilen - hvad er ellers ingredienserne til det perfekte roadtrip?

Planlæg - og læn dig tilbage i sædet på ferien!

Det er et god gammeldags ordsprog at hastværk er lastværk - og selvom det er snusfornuftigt, så har det sin rigtighed. Du skal have god tid til at planlægge din roadtrip, så de praktiske ydre rammer for ferien er sat fra start af. Kun sådan bliver det muligt for dig at koble af på roadtrippet, og for alvor stige ind i den amerikanske freedom-fornemmelse.

Derfor - book flybillet til udgangs destinationen og søg om rejse visa til USA i rigtig god tid. Sørg for at du har rejseforsikringerne i orden, så du ikke skal bekymre dig om at være sikret, hvis uheldet er ude. Orientér dig om reglerne hos dit udvalgte billeje-firma og om den generelle trafiklovgivning i USA. Tænker I at leje en bilmodel I kan overnatte i, og campere som ægte cowboys med bål i ørkenen, så tjek op på regler for campering i de stater i krydser.

Fra amerikanske film og serier kender vi alle til politi-sheriffen med store Raybans og cowboyhat, og ved at han er ikke lige typen, man ønsker at bide skeer med. Selvom det nok vil blive et genialt minde om turen, så kan det virkelig spolere din ferie alvorligt, hvis du kommer på kant med USA’s lovgivning. Så vær tjekket og gå ikke ned på viden om diverse reglementer!

Den rigtige rute er guld værd

En ægte road trip skal have plads til spontanitet og at man giver efter for sin lyst - der skal altså ikke være planlagt et fuldt dagsprogram for hver eneste rejsedag!

Omvendt kan du ende med en rigtig kedelig roadtrip-oplevelse, hvis I bare kører på må og få. Der skal simpelthen være nogle mål undervejs på turen, som I kan sigte efter og glæde jer til, ellers kan ferien on the road begynde at føles lidt omsonst.

Planlæg derfor ruten ud fra de byer, attraktioner og landskaber, I kunne tænke jer at se undervejs og udforske - både fra bilen eller ved et pitstop undervejs. Der findes et væld af gode rejseblogs om vellykkede roadtrips i USA og ikke mindst guides til fede ruter - start med at tjekke denne geniale online guide til Rute 66, der både giver inspiration og frihed til at koble fra og køre egne veje...
Tags: