BREAKING: To dræbt ved Muhammed-udstilling

BREAKING: To dræbt ved Muhammed-udstilling

image title: 
Foto: zabelin/123rf.com
To mænd blev søndag aften skudt og dræbt foran en bygning i Texas, hvor der blev afholdt en udstilling med karikaturtegninger af den islamiske profet Muhammed. Det meddeler NBC News og tv-stationen beretter i samme ombæring, at en sikkerhedsvagt desuden blev ramt af skud.

De to mænd blev angiveligt dræbt af politiets specialenhed, SWAT, fordi de åbnede ild på parkeringspladsen foran bygningen, hvor udstillingen fandt sted, og fordi man frygtede, at de havde sprængstoffer på sig.

Hovedtaler ved begivenheden var den kontroversielle hollandske politiker Geert Wilders, og han bekræfter via sin Twitter-profil, at skud har fundet sted ved arrangementet.

”Skud affyret ved ytringsfrihedsarrangement i Garland med Muhammed-tegninger. Jeg har lige forladt bygningen efter at have holdt tale,” skriver han ifølge Politiken.

Begivenheden var stablet på benene af organisationen American Freedom Defense Initiative, der efterspurgte sig de bedste bud på karikaturtegninger af profeten Muhammed. Der var 10.000 dollar på højkant til det bedste bud, og organisationen modtog cirka 350 tegninger.

Arrangementet er i dagene op til udstillingsaftenen blevet kritiseret for at være islam-fjendtligt, men arrangørerne har forsvaret sig med, at de blot benytter sig af deres ytringsfrihed.

Synes du, at udstillingen kan forsvares? Hvor går grænsen for ytringsfrihed, hvis der overhovedet er en?

Politiken  
Se debatter