BREAKING NEWS: Skudattentat på Østerbro

BREAKING NEWS: Skudattentat på Østerbro

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf
02.00:

Ifølge TV2 leder politiet lige nu i Ørstedsparken med lygter efter gerningsmanden.

Samtidigt skriver journalist Henning Due på Twitter, at politiet kontrollerer forbikørende taxaer for eventuel gidseltagning i krydset mellem Teglgårdstræde og Nørre Voldgade. Dette er dog ikke bekræftet af politiet.

Der er derudover meldinger om flere anholdelser, men det drejer sig angiveligt om fulde personer, der ikke har fulgt politetis anvisninger.


00.17:
En person er ramt af skud i hovedet, og to betjente er ramt af skud i henholdvis arm og ben.

Politiet har følgende signalement på gerningsmanden:

Mand, iført sort bukser og sorte sko. Han var desuden iført en lysegrå jakke med fler-farvede lyse felter.

Det er endnu for tidligt at sige, om skyderiet kan relateres til gårdagens skyderi ved Krudttønden, skriver politiet.


00.10:
TV2 News fortæller, at Nørrebrogade er afspærret ved H. C. Andersens Boulevard og flere steder i området. Betjente på stedet er tungt bevæbnet med automatvåben. Der er angiveligt affyret skud ved den jødiske synagoge i Krystalgade. 


00.57:
Ifølge TV2 er Nørreport Station netop nu ved at blive evakueret. Politiet er massivt til stede, og der er meldinger om, at massiv udrykning er på vej mod Nørrebro. 

22.47

Tyske politi assisterer politiet i Danmark ved at være til til stede ved grænseovergangene ved Rostock og Puttgarten. Samtidigt er der indsat politi ved Øresundsbroen.

Derudover er det britiske nyhedsmedie BBC kommet i besiddelse af lydoptagelser, der angiveligt er optaget under skudattentatet på Østerbro. Hør lydklippet HER.

20.45:
Politiet efterlyser denne mand efter skudattentatet. Ring 112, hvis du har oplysninger om manden.

Politiet efterlyser denne mand efter skudattentatet. Ring 112, hvis du har oplysninger om manden.

19.45:

Den ene af de to gerningsmænd beskrives således af politiet:

Mand, 25–30 år, ca. 185 cm høj, atletisk af bygning med arabisk udseende, men med lysere hud end normalt og med sort glat hår.

Han var iført en sort eller mørkeblå skijakke og matchende bukser og formodentlig handsker. Han havde dækket nederste del af ansigtet helt op til øjnene med et partisan-tørklæde i farverne gul/orange og rød.

Han medbragte et sort maskinpistol/maskingevær. Afhørte beskrev det som 90 – 100 cm langt, helt sort og plasticlignende.

Han medbragte ikke yderligere genstande.

Kilde: TV2


19.01:
Politiet efterforsker skudepisoden som om, det var en terrorhandling

18.15:
Et øjenvidne fortæller, at hun hørte 10-15 skud affyret, og så en gerningsmand flygte fra stedet med noget der lignede en AK47 riffel.

18.07:
Den franske præsident, Francois Hollande, har netop udsendt en pressemeddelelse, hvori der står, at han har talt med statsminister Helle Thornin-Schmidt, og at den franske udenrigsminister, Bernard Cazeneuve, vil komme til Danmark hurtigst muligt.

18.00:
DN.se skriver, at det svenske sikkerhedspoliti, SÄPO, nu også er trådt til i jagten på de to gerningsmænd. Den sorte VW Polo er fundet ved Borgervænget 25 på Østerbro.  Københavns Politi bekræfter samtidigt, at den omkomne er en 40-årig civilperson.

17.52:
Københavns Politi bekræfter nu, at 3 betjente er såret og én er dræbt. Det vides ikke, hvorvidt den dræbte er civil. Samtidigt deltager 8-10 personer i militærtøj nu i jagten på de to gerningsmænd.

17.30:
Café Krudttønden på Østerbro i København dannede til eftermiddag rammen om en dramatisk skudepisode.


Politiet betrager skyderiet som et attentatforsøg på den svenske Muhammed-tegner, Lars Vilks, der var til stede på caféen i forbindelse med debatmødet “Kunst, blasfemi og ytringsfrihed”.


Københavns Politi har ifølge TV2 bekræftet, at to betjente er såret af skud. Der er ligeledes ubekræftede forlydender om, at en civilperson har mistet livet.


Ifølge øjenvidner kaprede gerningsmændene en bil fra en kvindelig fører, hvorefter de kørte væk ad Jagtvej. Politiet efterlyser en VW Polo med registreringsnummer AT 25919.


Ser man bilen, skal man kontakte politiet på telefon 112. Man skal ikke selv tage kontakt til hverken køretøjet eller dets eventuelle førere.


TV2