Brexit kan få konsekvenser for Ryanair

Brexit kan få konsekvenser for Ryanair

image title: 
Foto: Juha Remes/123rf.com
Flyselskabet Ryanair var nogle af fortalerne for, at Storbritannien skulle stemme ja til at blive i EU ved den britiske folkeafstemning om EU i juni i år.

Men fordi det endte med, at Storbritannien skal forlade EU, frygter det irske flyselskab, at det får konsekvenser for selskabets indtjening i fremtiden.

Sådan fremgår det af en pressemeddelelse, som Ryanair kom  med i forbindelse med sit regnskab mandag morgen:

”Folkeafstemningens resultat om at forlade EU var både en overraskelse og en skuffelse. Vi forventer, at resultatet vil medføre en omfattende periode med politisk og økonomisk usikkerhed i både Storbritannien og EU,” skriver selskabet ifølge DR.

LÆS OGSÅ: Her er de 6 værste udgifter i ferien

En opgørelse over Ryanairs indtjening for det forgangne kvartal viser et resultat på 256 millioner euro før skat, hvilket svarer til omkring 1,9 milliarder danske kroner. I forhold til samme periode sidste år viser det en forbedring på fire procent.

”På kort sig forventer vi, at usikkerheden fra Brexit medfører et svagere pund, sløvere vækst i Storbritannien og EU og et pres på antallet af afgange indtil tidligst slutningen af 2017,” lyder det fra Ryanair i regnskabet.

På trods af udfordringerne fastholder det omdiskuterede flyselskab alligevel sine forventninger til hele året.

Hvad er din holdning til Ryanair?

DR
 
 
 
 
 
Tags: 
Nøgleord: