Brug de kolde måneder på at friske dagligstuen op

Brug de kolde måneder på at friske dagligstuen op

Reklame:

De kolde vintermåneder er hastigt på vej, og som et resultat af dette rykker vi mere indenfor og hygger foran fjernsynet eller pejsen i dagligstuen. Dette får ofte én til at tænke over, hvordan man kunne ændre dagligstuen lidt for at friske tingene op, og de mange tanker og idéer er bare med at få ført ud i livet, mens man kan huske dem.
Der er mange måder at friske en dagligstue op, og i virkeligheden skal der ikke så meget til; et par nye møbler eller en omarrangering af de eksisterende gør f.eks. en større forskel, end man skulle tro. Idéer er der nok af, og når man alligevel er indendørs det meste af tiden, så er det bare med at få brugt den gode energi på at friske stuen op.

Udvælg og udskift et par af de centrale møbler

Hvis man er blevet træt af dagligstuens udtryk, så er det utrolig effektivt at skifte et par af de gamle møbler ud til fordel for nogle nye og mere farverige af slagsen. Møbler er naturligvis en lidt større udskrivning, men de er også bare med til at ændre udtrykket i et rum helt eventyrligt - og hvis man ikke har behov for dyre designermøbler, så kan man slippe relativt let afsted med en udskiftning uden at blive ruineret.
Der er mange mennesker, der er lidt bange for at investere i en farverig sofa eller et anderledes sofabord, som de godt kan lide, fordi de gerne vil have, at hjemmet er præsentabelt, når der kommer gæster på besøg. Dette er en helt naturlig tanke at have, men omvendt er de anderledes og farverige møbler med til at give stuen et personligt udtryk, der netop kan ændre rummets karakter. Derfor er det bare med at kaste sig over et sofa tilbud, når man ser det - det vil helt sikkert bringe en anden energi ind i stuen.

Omarranger møblerne og mal væggen i en ny farve

Hvis man omvendt er tilfreds med de møbler, man har stående i dagligstuen, så er der også andre greb i lommen, der kan hjælpe med at friske stuen op. Her er det f.eks. utrolig effektivt blot at omarrangere møblerne på en helt ny måde. Det åbner ofte op for andre vinkler og hjørner i stuen, som man kan udnytte på en anden måde, og det er med til at gøre stuen mere indbydende og spændende.

Herudover kan det være effektivt at købe en lidt spraglet farve og male én eller flere af væggene i stuen. Danskere er ofte glad for hvide vægge, men der er ingen tvivl om, at rummet bliver mere inspirerende og hyggeligt, hvis der er lidt varme eller spraglede farver på væggene.


Tags: