Brug sensommeren på at renovere huset

Brug sensommeren på at renovere huset

Denne artikel indeholder annonceret indhold.

Selvom sommeren - og særligt sommerferien - er ovre for mange mennesker, så er der en masse gode projekter, man kan gå i gang med i den lune sensommer. Ét af disse projekter kan være at renovere dele af huset, således at det står snorlige og klart til en blæsende og kold vinter - og det er en god idé at komme i gang, mens man stadig kan have åbne vinduer uden at lukke pingvinerne ind.

Renoveringsprojekter er sjældent øverst på ønskesedlen, når man kommer hjem fra en lang arbejdsdag, men det er ikke desto mindre ris til egen rumpe, hvis man ikke får renoveret de mest krævende dele, inden vinteren kommer. Sensommeren er et godt tidspunkt til at sætte gang i store som små projekter.
 

Få styr på kloakken og skift de rør, der trænger

Noget af det værste ved at have et hus er, når og hvis kloakken stopper til. Når man bogstaveligt talt står i lort til knæene for at fikse et problem, man skulle have set på for længe siden, så er det allerede for sent - og derfor kan det være en god idé at få styr på kloaksystemet og få skiftet alle de rør, der trænger i sensommeren.

Kloak- og andre rørsystemer kan være meget komplicerede, når man kigger på dem udefra, men i mange tilfælde handler det bare om at følge systemet fra den ene ende til den anden. En total gennemgang af alle rør er måske ikke en mulighed, men alle de synlige rør, der trænger til udskiftning, bør man skifte, inden efteråret og vinteren kommer.
 

Skift taget på udestuen, så det ikke blæser af

Når kloakken har fået en tur, så kan det være en rigtig god idé at gå husets ydre igennem for at finde de sårbarheder, der måtte være. Her kan et renoveringsprojekt typisk gemme sig i taget på en udestue, der måske skulle have været skiftet for flere år siden. Det er virkelig irriterende og besværligt at skulle hente taget ovre ved naboen i løbet af efteråret, og derfor kan det være en oplagt idé at skifte taget på udestuen, inden blæsten for alvor kommer til landet.

Der er mange gode muligheder, når det kommer til tagplader, men hvis det er en udestue i forbindelse med huset, så er det en rigtig god idé at sørge for et termo-plasttag, der isolerer mod vind og vejr. Her kan du besøge Deigaard Plast, der har nogle gode produkter til formålet.
 

Få malet de gamle vinduer

Ét andet renoveringsprojekt, der er oplagt at klare i sensommeren, er at male alle vinduerne - både indvendigt og udvendigt. Det er en træls opgave, som desværre skal klares indimellem, hvis man har vinduer af træ i sit hus - men sensommeren er oplagt til opgaven, da vejret som regel er stabilt og lunt. Det kan være en god idé at vælge en maling, der er så holdbar som muligt, således at vinduerne måske ikke skal males igen lige med det første. Opgaven kan være stor, irriterende og uoverskuelig - men det er essentielt for at forlænge levetiden for vinduerne.

 
Tags: