Buschauffør blev nattens helt: Fik fuld pige hjem

Buschauffør blev nattens helt: Fik fuld pige hjem

image title: 
gemenacom/123rf.com
Nina Ladefoged er ikke kun buschauffør, men også en kvinde med et meget stort hjerte. Det viste hun i den grad, da en ung og meget beruset pige uden jakke, sko eller taske natten til lørdag steg på den bus, hvor Nina var chauffør.

Den unge pige havde ingen penge og kunne knap nok stå på sine egen ben, men fik alligevel spurgt Nina om, hvordan hun kom tættest til Stødstrup i Rønde.

Hurtigt var der flere passagerer, der tilbød at betale hendes billet. Da pigen skulle til at stå af ved stoppet tre kilometer fra Stødstrup, vaklede hun usikkert ud af bussen.

Buschauffør Nina kunne ikke bære, at den unge pige selv skulle finde hjem i den tilstand. Hun valgte derfor at bryde reglerne og kalde pigen tilbage for så at køre uden om den normale rute, Så den unge pige kunne komme sikkert hjem til adressen i Stødstrup.

LÆS OGSÅ: Matador-stjerne afslører hash-forbrug

”Hun var meget træt og havde svært ved at holde sig vågen og hun havde heller ikke særlig meget tøj på,” fortæller Nina Ladefoged til Ekstra Bladet og fortsætter:

”Jeg spurgte, om jeg ikke skulle køre hende til Skødstrup, og det ville hun meget gerne. Jeg sagde at så skulle hun altså holde sig vågen, for jeg vidste jo ikke, hvor hun boede.”

Ninas håndtering af episoden har efterfølgende resulteret i, at en af de andre passagerer, Vibeke Tofteby, har delt historien i et opslag på Facebook.

”Det var en virkelig god oplevelse. Den unge kvinde vinkede og takkede, da hun blev sat af i Skødstrup,” siger Vibeke Tofteby til TV2 Østjylland.

Også arbejdsgiveren Arriva roser Nina Ladefoged for hendes håndtering af episoden:

”Det er så fin og næstekærlig en gestus. Det er fuld opbakning fra Ninas chefer. I dette tilfælde måtte et ungt menneskes ve og vel gå foran køreplanen, og så vidt jeg ved, havde alle passagerne også sagt god for den lille omvej. Vi er rigtig glade for - og stolte over - Ninas måde at tackle situationen på,” fortæller kommunikationschef i Arriva, Pia Splittorff til Ekstra Bladet.

Hvad tænker du om buschaufførens måde at tackle situationen på?

Ekstra Bladet 

BT
Tags: 
Nøgleord: