Butikker snyder kvinder til at betale mere

Butikker snyder kvinder til at betale mere

image title: 
Foto: 06photo/123rf.com
Hverdagsting er dyrere for kvinder end for mænd. Det skriver metroxpress.

Avisen har sammenlignet en lang række varer fra danske webshops og butikskæder, og det viser sig, at kvinder må betale mere for hverdagsting end mænd.

Sammenligningen omfatter barberskrabere og gel fra Gillette til parfumer, hvor kvinder må punge ud med 135 kroner mere end mænd for den samme mængde parfume.

Eksempelvis skriver avisen, at 50 milliliter af Dolce & Gabbanas parfume “The One” til mænd koster 595 kroner, mens den for kvinder koster hele 730 kroner.

LÆS OGSÅ: Kendt skønhedsprodukt trækkes tilbage

I december offentliggjorde forbrugerombudsmanden i New York en rapport, der viste, at ved en gennemgang af 397 varer betalte kvinder mere end mænd i 42 procent af tilfældene. Kun 18 procent af varer til mænd var dyrere end den feminine pendant.

Fænomenet har fået tilnavnet “The Pink Tax”, og det har ført til, at man i den amerikanske stat Californien for nyligt har indført et forbud mod at sælge kvindeskrabere til en højere pris en mandeskrabere.

Hos Dansk Kvindesamfund har man i sinde at tage prisforskellen op til debat med butikskæderne og partiernes ligestillingsordførere.

“Det rammer da en på retfærdighedssansen. Kvinder tjener jo i forvejen mindre end mænd. Det er kort sagt ikke cool, at der skal være en luksusafgift på at være kvinde,” siger styrelsesmedlem, Sara Ferreira. Hun kalder forbuddet mod særlige kvindepriser fra Californien et godt forslag.

Martin Salomon, der er cheføkonom hos Forbrugerrådet, mener, at detailhandlen skylder kvinderne en god forklaring.

“De forklaringer, som de er kommet med til jer, er bestemt ikke overbevisende. Med de kvantum de køber hjem må forskellen være lille, og det kan ikke være dyrere at lave en lignende skraber i pink end i blå. Jeg synes faktisk, kvinder med rette kan føle sig snydt,” siger han.

Se eksempler på forskellige priser på sammenlignelige varer her.

Hvad skal der gøres ved problemet? Er det en god ide at lovgive mod det?

metroxpress
 
Tags: 
Nøgleord: