Butiksejer meldt til politiet af tyv

Butiksejer meldt til politiet af tyv

image title: 
Foto: Ian Allenden/123rf.com
Henrik Mølbach Thomsen, der ejer tøjforretningen Laura Thomsen i Silkeborg, er blevet meldt til politiet af en ung kvinde, der har stjålet en jakke til 5900 kroner i butikken.
 
Kvinden meldte Henrik Mølbach Thomsen til politiet, fordi han offentliggjorde en overvågningsvideo af hende på Facebook. Butiksejeren var nemlig frustreret over tyveriet og opfordrede sine venner til at dele opslaget, så han kunne få sagen opklaret.

“Jeg følte, at jeg gav hende en god behandling i butikken. Og da jeg så bagefter opdagede, at hun havde stjålet fra os, blev jeg både vred og ked af det,” siger han til TV2.

Men da det er ulovligt at offentliggøre overvågningsbilleder, svarede kvinden altså igen ved at melde Henrik Mølbach Thomsen til politiet.

I et interview med TV MIDTVEST, hvor kvinden ønsker at være anonym, fortæller hun, at hun er meget ked af at have stjålet fra butikken. 

“Det er selvfølgelig forkert, og jeg fortryder meget. Men man kan tydeligt genkende mig på den video, og det synes jeg ikke er i orden. Det påvirker også min familie, og det skal ikke gå ud over dem, at jeg har dummet mig,” udtaler hun.

LÆS OGSÅ: Dette nummer skal du ikke ringe tilbage til

Da det ikke er første gang, at en butiksejer er kommet i problemer efter at have offentliggjort overvågningsbilleder af kriminelle, foreslår Dansk Folkepartis retsordfører Peter Kofod Poulsen, at loven bliver lavet om.

“Hun har begået en kriminel handling, og så må hun også forvente, at det har nogle konsekvenser,” siger Peter Kofod Poulsen.
Socialdemokratiets retsordfører Trine Bramsen mener dog ikke, at man skal begynde at lave loven om.

“Vi lever i et retssamfund, hvor vi har bestemt, hvad man må og ikke må. Og så nytter det ikke noget, at man som butiksejer laver selvtægt. Hvis man ved, hvem tyven er, skal man gå til politiet og ikke hænge vedkommende ud,” siger hun.

Opslaget er nu blevet slettet fra Facebook, men Henrik Mølbach Thomsen fortryder ikke, at han offentliggjorde videoen.

“Når man er 200 procent sikker på, at der er tale om en tyv, kan jeg ikke se noget galt i at gøre sådan,” siger han.

Burde loven laves om, så det ikke er muligt for butikstyve at anmelde, hvis en butiksejer offentliggør overvågningsbilleder?

TV2
Tags: