Byrådsmedlemmer tjener millioner

Byrådsmedlemmer tjener millioner

Sponsoreret indhold

Valgkampen er stille og roligt gået i gang blandt de politiske partier, og her har Venstre eksempelvis markedsført sig med sloganet, at det skal kunne betale sig at arbejde.

Det udsagn kan dog vise sig at give bagslag, efter Ugebladet A4 har afsløret, at det for en del Venstre-folk i den grad kan betale sig at arbejde.

Ti Venstre-politikere tjener nemlig styrtende med penge ved både at sidde i Folketinget og byrådet i deres kommune, og for flere af dem beløber deres årlige gage sig på mere end en million kroner – det samme som mange ministre.

At der er så mange penge i dobbeltmandatet, kommer bag på valgforsker på Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet, professor Rune Stubager. Han vurderer, at det sagtens kan blive et tema i valgkampen.

LÆS OGSÅ: Handikappede fratages stemmeret

”Jeg tror, at den nye viden om dobbeltmandaternes høje indtægter sagtens kan generere en vis modstand hos vælgerne. Nogle vælgere vil være skeptiske og begynde at stejle over de høje vederlag,” siger han ifølge Avisen.dk.

Venstres Lars Christian Lilleholt, der er topscorer med årlige vederlag på mere end 1,2 millioner kroner, vil dog gerne stå ved sin indtægt, og han har indtil nu ikke oplevet negative reaktioner i forhold til sin aflønning.

”Jeg oplever ikke nogen negative reaktioner over størrelsen på mine vederlag. Det handler om, at vælgerne oplever, at jeg passer mit arbejde og løser de opgaver, som jeg bliver sat til, på tilfredsstillende vis.”

I alt har 25 politikere i Folketinget dobbeltmandat, hvor størstedelen altså er Venstre-politikere. Derudover er Dansk Folkeparti også pænt repræsenteret på listen.

Hvad mener du om politikernes høje vederlag? Er det fair i forhold til det arbejde, de udfører?

Avisen.dk