Bytteræset starter i dag, kender du reglerne?

Bytteræset starter i dag, kender du reglerne?

image title: 
Sebastian Gauert/ 123rf.com
Når butikkerne åbner igen efter juledagene, starter det store bytteræs med fyldte butikker og lange køer. Det er derfor ikke altid lige let at finde ud af, hvilke bytteregler der gælder.
 
Er gaven købt i en fysisk butik, er der ingen lovsikret ret der forpligter butikken til at bytte din gave. Langt de fleste butikker tilbyder alligevel denne service, men det er vigtigt at skelne mellem bytteret og returret.

Kun ved returret kan pengene returneres ved fremvisning af en gyldig kvittering. Bytteret giver derimod kun mulighed for at ombytte varen til en anden i butikken.
 
LÆS OGSÅ: Kvinde køber 100 julegaver til hver af sine børn
 
Er gaven derimod købt på nettet, kan købet altid fortrydes 14 dage efter, at gaven er modtaget med posten. Herefter har du 14 dage til at sende gaven retur med posten. Det er vigtigt at få en kvittering fra posthuset på, at gaven er sendt retur, hvis den skulle forsvinde eller forsinkes undervejs.
 
Januarudsalget er også lige om hjørnet og hvis nogle af dine julegaver skulle blive nedsat, kan du kræve at få differencen tilbage, hvis der stadig er returret på gaven. Er der derimod bytteret på gaven, kan du kræve at få en anden vare fra butikken til den givne difference.

Skal du have byttet nogle af dine julegaver? 

TV2
 
Tags: