Canada ramt af terrorangreb i nat

Canada ramt af terrorangreb i nat

image title: 
Foto: missisya/123rf.com
To personer bevæbnet med AK-47-rifler trængte søndag aften lokal tid ind i en moské i den canadiske by Quebec, hvor de skød og dræbte seks personer. Yderligere otte blev såret ved angrebet, der af både politiet og Quebecs premierminister, Phillipe Couilliard, betragtes som et terrorangreb.

Politiet har efter skyderiet anholdt to mistænkte, og de fortæller i samme ombæring, at der ikke er grund til at tro, at flere end de to anholdte var involveret. Ifølge et vidne til angrebet skød tre personer dog, mens et andet vidne fortæller, at gerningsmændene råbte ’Allahu Akbar’ (Gud er stor, red.) under angrebet.

LÆS OGSÅ: Alle YouSee-kunder mister nu radiosignalet

Masseskyderier af en sådan art er sjældne i Canada, men der har været flere hændelser af hærværk mod moskeer de senere år. I 2013 blev en anden moské i Quebec udsat for hærværk og overdynget med griseblod, mens der i 2015 blev sat ild til en moské i Ontario. Det skete dagen efter terrorangrebet i Paris den 13. november.

Sidste år under ramadanen blev et afskåret grisehoved efterladt foran den moské, der søndag aften var udsat for angrebet, og i 2015 var et forbud mod Niqab desuden en stor del af den canadiske valgkamp – i særdeleshed i Quebec.

Der var børn til stede i moskeen under angrebet, men alle de dræbte er mellem 35 og 70 år.

Hvad kan man gøre for at komme terrorangreb som dette til livs?

Ekstra Bladet
Tags: 
Nøgleord: