Charlie Hebdo laver grin med druknet flytgningebarn

Charlie Hebdo laver grin med druknet flytgningebarn

image title: 
Foto: Privatfoto
Det har vakt stor opsigt, at det franske satiremagasin Charlie Hebdo, som for alvor blev kendt efter terrorattentatet i januar i år, har trykt tegninger, der skulle forestille den tre-årige, druknede flygtning Aylan Kurdi.

Den ene tegning forestiller Aylan liggende livløs med hovedet i vandkanten, mens der bagved er et skilt med en reklame for fastfood-kæden McDonalds med ordene: ”To børnemenuer til prisen for én”.

En anden tegning viser en Jesus-lignende skikkelse, der går på vandet, mens man ved siden af ser et barn med hovedet i vandet, hvad må formodes at forestille Aylan Kurdi. Tegningen bærer overskriften ”Bevis på at Europa er kristent” og påskriften: ” Kristne går på vandet, muslimske børn synker”.

LÆS OGSÅ: ”Menneskesmugling burde være lovligt”

Især på de sociale medier har tegningerne mødt massiv kritik. Flere skriver, at ”Je suis Charlie”, som blev flittigt brugt som sympatierklæring efter attentatet på magasinet i januar, har mistet sin betydning. Formanden for Danske Bladtegnere, Lars Refn, mener dog ikke, at Charlie Hebdo har haft onde hensigter med tegningerne:

”Man ser på tegningen med en vis væmmelse, men Charlie Hebdo vil jo ikke latterliggøre drengen eller hans familie. Det er i mine øjne en satire over velfærdsstaten og dens manglende omsorg for flygtningene,” siger han til BT.

Ifølge det muslimske nyhedsbureau Al Jazeera vil en gruppe kaldet Society of Black Lawyers lægge sag an mod Charlie Hebdo for at opfordre til had og forfølgelse. En anden gruppe, Quiliam, der bekæmper radikalisering i muslimske miljøer, skulle ifølge britiske Independent forsvare Charlie Hebdo. Maajid Nawaz, der er Quiliams talsmand, er i Independent citeret for følgende:

”Smag er altid til debat, men disse tegninger er en stærk fordømmelse af vores negative holdninger til flygtninge. McDonald’s-tegningen er en skarp kritik af den hjerteløse europæiske forbrugsmentalitet i mødet med den værste humanitære tragedie i vor tid”.

Hvad mener du om Charlie Hebdos tegninger? Er de gået over stregen?

BT
Tags: