Charlie Hebdo-tegner: ”Vi er alle danskere”

Charlie Hebdo-tegner: ”Vi er alle danskere”

Sponsoreret indhold

”De angreb en tegner og derfor også Frankrig. Vi må bekæmpe fascisme for enhver pris. Vi er alle danskere i aften,” siger Charlie Hebdo-skribenten Patrick Pelloux ifølge nyhedsbureauet AFP.

LÆS OGSÅ: BREAKING NEWS: Skudattentat på Østerbro

Det kan lyde som det nye mantra i kampen for ytringsfriheden, som kan erstatte ’Je Suis Charlie’. Pelloux var selv til stede ved attentatet på Charlie Hebdo d. 7. januar, og udtaler om attentatet i København:

”Det er forfærdeligt, fordi det kun er en måned efter angrebet i Paris. Det bringer al det slemme tilbage. Dette bekræfter det, andre har sagt, at fundamentalistiske fascister har kastet sig ud i en krig mod kultur.” Han opfordrer tegnere til ikke at lægge bånd på dem selv, og begynde at censurer sine tegninger på grund af frygt for terror.

LÆS OGSÅ: OVERBLIK: Terrorangreb på fransk satiremagasin

I alt tre mennesker blev dræbt og flere politibetjente såret efter den betragtede terrorhandling, der har udspillet sig inden for de sidste 24 timer. To af de dræbte var civile og den sidste formodes på nuværende tidspunkt at være gerningsmanden bag attentatet.

Hvad skal Danmarks næste træk være?

TV2