Chok: Henrik vil ikke begraves med Margrethe

Chok: Henrik vil ikke begraves med Margrethe

Sponsoreret indhold

Når dronning Margrethe en dag skal begraves bliver det ikke med Henrik ved sin side – hverken før eller efter. Torsdag meddelte kongehuset nemlig i en pressemeddelelse, at prins Henrik ikke ønsker at blive begravet ved siden af sin hustru.
 
”Kongehuset har i dag offentliggjort, at Hans Kongelige Højhed Prins Henrik ikke ønsker at blive begravet i Roskilde Domkirke, som det ellers har været planlagt.
Prinsens beslutning indebærer, at Prinsen ikke kommer til at ligge ved siden af Hendes Majestæt Dronningen under den sarkofag, som professor og billedhugger Bjørn Nørgaard har udarbejdet.
 
Dronningen har igennem noget tid været bekendt med Hans Kongelige Højheds beslutning og er indforstået med beslutningen. Prinsens beslutning ændrer ikke ved Dronningens begravelsesplaner.
 
Det har været fremme i medierne, at Prinsen ønsker at blive begravet i Frankrig. Dette er ikke korrekt. Prinsen ønsker fortsat at blive begravet i Danmark, men de nærmere omstændigheder er endnu ikke på plads,” står der ifølge Se&Hør i pressemeddelelsen.
 
Til BT siger kongehusets kommunikationschef, at det ikke har været nogen hemmelighed, at “prinsen i mange år har været utilfreds med sin rolle og den titel, han er blevet tildelt i det danske monarki”.
 
”Den utilfredshed har i de senere år fyldt mere og mere. For prinsen er beslutningen om ikke at lade sig begrave ved siden af dronningen den naturlige konsekvens af, at han ikke er blevet ligeværdigt behandlet i forhold til sin ægtefælle – ved ikke at få den titel og funktion, som han har ønsket,” fortæller Lene Balleby ifølge Se&Hør til BT.
 
Hun forklarer ligeledes, at det er en beslutning, som dronningen gerne havde været foruden, men at hun har været bevidst om det i et stykke tid:
 
”Selvfølgelig er det en beslutning, som dronningen nok gerne havde været foruden. Men dronningen har kendt til den igennem længere tid, så den kommer ikke nu som en overraskelse. Den betyder ikke, at der ændres i eksempelvis regentparrets planer om at holde deres ferie sammen i Frankrig,” siger Lene Balleby til BT.
 
Hvad synes du om, at prins Henrik ikke vil begraves ved siden af dronningen?
 

Se&Hør