Chokoladeelsker? Derfor kan du bare spise løs

Chokoladeelsker? Derfor kan du bare spise løs

image title: 
georgerudy/123rf.com
Elsker du chokolade? Så er der godt nyt, for en ny stor dansk undersøgelse viser, at chokolade kan være med til at forebygge hjerteflimmer. Hjerteflimmer får hjertet til at slå uregelmæssigt, hvilket kan give risiko for alvorlige hjerteproblemer, hjertestop eller blodpropper.
 
I studiet deltog 55.502 danskere, hvor de gennem spørgeskemaer oplyste hvor tit de spiste chokolade. Efterfølgende har forskerne fundet frem til, hvor mange af forsøgspersonerne der har fået hjerteflimmer.

”Hvis du spiser chokolade 2-6 gange om ugen, og man sammenligner dig med en person, som stort set aldrig spiser chokolade, så viser vores beregninger, at din risiko for at få atrieflimmer (red. Hjerteflimmer) er 20 procent reduceret i forhold til personen, som ikke spiser chokolade,” udtaler Martin Berg Johansen der er en af forskerne bag studiet, til Videnskab.dk.

LÆS OGSÅ: Disse cigaretter kan give sjælden type kræft
 
Ifølge ernæringsforsker Lone Brinkmann Sørensen er studiet ikke overraskende, idet flere tidligere studier også har vist, at chokolade kan have en række gavnlige virkninger, dog er det ikke ligegyldigt hvilken chokolade du spiser.
 
”Det er ikke ligegyldigt, hvilken type chokolade der er tale om. Det er den mørke chokolade, som ser ud til at have en gavnlig effekt på helbredet. Chokolade indeholder også fedt og sukker, så det skal selvfølgelig spises med måde. Ellers risikerer man at blive overvægtig,” fortæller hun til Videnskab.dk.

Forskerne fremhæver dog, at studiet indeholder visse begrænsninger, og derfor ikke kan ses som en endegyldig sandhed.

Hvor ofte spiser du mørk chokolade?

Videnskab.dk
Tags: