Christiania med i kampen: Rydder Pusher Street

Christiania med i kampen: Rydder Pusher Street

image title: 
Foto: Ivan Spasic/123rf.com
Christiania, der har placering i indre København, påbegyndte her til morgen opgøret med den organiserede hashhandel i Pusher Street.  
 
Meldingen kom efter Christiania i går aftes opfordrede danskerne til at stoppe med at købe hash på fristadens område. Her fortalte Christianias talsmand, Risenga Manghezi, at de ikke kunne tage ansvar for hele Danmarks hashhandel.
 
”Vi kan fjerne boderne, men ikke sørge for, at de bliver væk og ikke kommer tilbage,” forklarede han til DR, og fortsatte:
 
”Det har vi brug for hele Danmarks hjælp til. Hvis I støtter Christiania, så lad være med at købe jeres hash her.”
 
Beslutningen om at fjerne hashboderne blev taget på et beboermøde i går aftes, men blev først meldt ud omkring klokken 08:30 i morges, hvorefter nedrivningen begyndte klokken ni.
 
LÆS OGSÅ: Digital mobning: Hver 5. unge skader sig selv
 
”Ud fra hvad jeg kan se lige nu, vil jeg skyde på, at omkring 50 personer er i færd med at rive hashboder ned,” fortæller retsanalytiker fra DR, Mette Mayli Albæk, om aktionen.
 
Bjørn Schwarz Fox, der er én af de christianitter, som deltager i nedrivningen, er glad for initiativet:
 
”Det er det fedeste, der er sket i 20 år, i den tid jeg har boet her. Jeg er født og opvokset herinde – det er det vildeste der sker, det her,” forklarer han, og fortsætter:
 
”Jeg er træt af det. Jeg er træt af, at der er politi hver morgen, og at jeg skal kropsvisiteres, når jeg går på arbejde på grund af et eller andet pis og kommer for sent.”
 
Hashhandlen på Christiania er igen kommet i offentlighedens søgelys efter to betjente og en civil person onsdag aften blev skudt i et forsøg på at anholde en 25-årig mand.
 
Episoden har været en brat opvågning for Christiania, mener politichef, Thorkild Fogde. Både politikere og Københavns Politi har efterlyst handling fra Christiania, og det ønske er nu blevet indfriet.

Er det godt, at christianitterne endelig tager handling? Del din mening i debatten
 
DR & DR
Tags: