CIA i stormvejr efter torturanklager

CIA i stormvejr efter torturanklager
En kontroversiel rapport, der anklager CIA for tortur af terrormistænkte, bliver offentliggjort i dag, og det har startet en heftig debat omkring efterretningstjenestens metoder.
Kilde: ruskpp/123rf

CIA er havnet i et politisk stormvejr, efter en rapport af det amerikanske senat har afsløret, at efterretningstjenesten benyttede sig af torturmetoder i afhøringen af mistænkte i forbindelse med terrorangrebet på World Trade Center den 11. september 2001.

 

Rapporten skulle ifølge kilder indeholde oplysninger om CIA’s behandling af omkring 100 terrormistænkte, der blandt andet blev udsat for simuleret druknedød og seksuelle krænkelser. Kritikken går i særdeleshed på, at den hårdhændede behandling ikke har resulteret i en eneste efterretning, der ikke kunne være opnået uden brug af de barske metoder. Dette afvises dog af en række embedsmænd i efterretningstjenesten og terrorbekæmpelsen.

 

Hvad mener du om sagen? Kan tortur retfærdiggøres, når der eksempelvis er tale om terrormistænkte, eller bør man aldrig gøre brug af den slags metoder?

 

Link: http://politiken.dk/udland/int_usa/ECE2478521/rapport-cia-truede-med-bor...


Nøgleord: