Coster-Waldau hiver sin tidligere agent i retten

Coster-Waldau hiver sin tidligere agent i retten

image title: 
Foto: buzzfuss/123rf.com
På skærmen vil Nikolaj Coster-Waldaus succes nærmest ingen ende tage, men i det virkelige liv er den populære ’Game of Thrones’-skuespiller nu endt i en bitter strid.
 
Ifølge Deadline.com har Coster-Waldau sagsøgt sin mangeårige agent Jill Littman for blandt andet bedrageri. Det skriver Ekstra Bladet.
 
”Ja. Man lærer, så længe man lever,” skriver Coster-Waldau i en SMS til Ekstra Bladet, hvor han altså bekræfter stævningen af sin tidligere agent, men derudover ikke ønsker at kommentere den ulykkelige situation.
 
Jill Littman blev Coster-Waldaus agent i 2006, og her indgik de en mundtlig aftale om, at den danske skuespiller skulle betale ti procent af sin indkomst i provision til Littman.
 
I 2015 sluttede samarbejdet, og Coster-Waldau stoppede med at betale til Littman, men det mener agenten ikke, han skal. Hun er af den overbevisning, at han fortsat skal betale, så længe han er med i ’Game of Thrones’, da han har skrevet under på dette ved to tidligere lejligheder i 2011 og 2014.
 
LÆS OGSÅ: Nikolaj Coster-Waldau får sjov rolle i Simpsons
 
Ifølge Coster-Waldaus advokat Michael J. Plonsker skrev den danske skuespiller dog under, fordi Littman sagde, at dokumenterne var til et arbejdsvisum i USA.
 
”Baseret på Littmans fremstilling og undladelser har Coster-Waldau underskrevet 'snyde'-dokumentet fra 2014 uden at læse det og i god tro – skabt af den sagsøgte – om, at det kun ville være yderligere dokumentation til Impressions's (Jill Littmans firma, red.) anden visumansøgning på hans vegne, og at det ikke ville få nogle konsekvenser for den mundtlige aftale,” står der ifølge Ekstra Bladet i retsdokumenterne.
 
Jill Littman er dog af en anden opfattelse, og ikke mindst er hun skuffet over Coster-Waldaus ageren i sagen.
 
”Jeg er skuffet over, at – ud over at han er løbet fra sin kontrakt om at betale Impression for det hårde arbejde, som han mange gange før har udtrykt sin taknemmelighed over – har valgt at publicere vores strid i stedet for at holde sig til voldgiften, som han har givet udtryk for, at han ville,” skriver Jill ifølge Deadline.com i et modsvar til anklagerne.
 
Burde Nikolaj Coster-Waldau have læst dokumentet, inden han skrev under, eller er det forståeligt, at han stolede på sin agent?
 
Ekstra Bladet
 
Tags: