Cykel til arbejde og undgå kræft

Cykel til arbejde og undgå kræft

image title: 
gstockstudio/123rf.com
At det er sundt at cykle, ved de fleste, men at det ligefrem kan være med til at modvirke en række livstruende sygdomme, er overraskende nyt.  

En ny undersøgelse, foretaget af forskere fra Glasgow University i Skotland viser, at personer der dagligt tager cyklen til arbejde eller skole, har mindre risiko for at få kræft og en lang række andre livstruende sygdomme.

Undersøgelsen bygger på 250.000 pendlere i form af cyklister, fodgængere og folk der benytter offentlig transport i Storbritannien og som er blevet fulgt over fem år.

LÆS OGSÅ: Denne vane gør dig usympatisk

I alt blev 3758 af undersøgelsens deltagere ramt af kræft, 1100 fik hjerteproblemer, mens 2430 mistede livet i den femårige periode.

Resultaterne blev efterfølgende tilgængelige i British Medical Journal. Det viste sig, at de pendlere der cyklede til og fra arbejde havde 45 procent mindre risiko for at udvikle kræft. Derudover havde 41 procent af cyklisterne mindre risiko for at dø som følge af en sygdom.

”Det, vi virkelig behøver, er at ændre vores infrastruktur, så det bliver lettere at cykle - vi skal have cykelstier, gøre det lettere at tage cyklen med på toget, have brusebad på arbejdspladsen,” fortæller Dr. Jason Gill, der er en af forskerne bag undersøgelsen.

Undersøgelsen viste desuden, at det også var positivt, hvis man gik til og fra arbejde, men særligt cykling gav de bedste resultater.

Hvordan kommer du, til og fra arbejde?

BT
Tags: 
Nøgleord: