Cykling er en fantastisk form for motion

Cykling er en fantastisk form for motion

Vinden i håret, smuk udsigt til alle sider og en dejlig følelse i kroppen. Det, at cykle, er noget af det mest befriende i verden, og det kan måske nok lyde lidt paradoksalt, når man bor i et land, hvor regn og rusk fylder meget i snakken ved middagsbordet. Faktum er dog, at cykling er en fantastisk form for motion, som mange flere burde kaste sig ud i, da det er en skånsom måde at komme i form på. Vejret er man ikke altid herre over, men selv på regnvåde og kolde efterårsdage kan det være befriende at komme ud på landevejen og få en række nye udtryk, man ikke kan købe sig til for penge!

Planlæg naturskønne ruter…

Et af de punkter, hvor cykling særligt adskiller sig fra andre motionsformer på, er ved, at man kan komme ud i naturen og opleve årstidernes skifte, og alle de indtryk som dagligdagen ikke altid byder på. Man kommer i kontakt med sig selv, når man tramper afsted i pedalerne på egen hånd på cykelstien, og det giver en masse frihed i forhold til at få bearbejdet nogle af de problemstillinger, man måske kæmper lidt med. Her kan den tættere kontakt med naturen bruges særligt konstruktivt, og derfor kan der være en stor motivation i at få planlagt nogle cykelruter, der går gennem naturskønne landskaber. Man ser noget nyt hver gang, og der er aldrig én cykeltur, der er ens.

… og hold styr på træningen samtidig!

Udover de åbenlyse fordele for sanserne, så er cykling en meget effektiv motionsform. Uanset om du bare gerne vil i gang med at motionere eller har et mål ude i fremtiden, som du træner op til, så er cykling med til at forbrænde en masse kalorier, der ligefrem kan bidrage til et godt vægttab. Træning er dog sjældent meget værd, hvis man ikke har styr på resultaterne, og netop derfor kan det betale sig at investere i f.eks. en fornuftig cykelcomputer, der kan tælle alt fra kalorier til kilometer på din vej. Cykelcomputerne er særligt populære hos individuelle ryttere, der kan hente ekstra motivation i at se deres resultater forme sig, mens de er på farten, som Politiken også fremhæver i deres artikel. Salget er måske nedadgående, men det er stadigvæk én af de bedste måder at holde 100 % styr på træningen, når man kører mange kilometer om ugen.

Tab de ekstra kilo, som du ikke kan komme af med

Mange mennesker har meget svært ved at få inkorporeret nok motion i forbindelse med deres vægttab, der ofte kan virke fortvivlende, når man måske ikke har muskler og led til at løbe lange ture. Løbeturene er heldigvis ikke den eneste form for motion, der kan klares - næsten - ganske gratis, og hvis cykling ikke allerede er en aktiv del af dit vægttab, så er det bare med at komme i gang. Som allerede nævnt forbrænder man masser af kalorier, når man cykler derudaf, men herudover skåner cyklen også muskler og led mest muligt. Dermed får man rørt sig uden at få alle de negative effekter, som løb f.eks. kan have på kroppens ve og vel, hvilket gør cykelsport til noget for sig selv. Efter nogle måneder på cyklen oplever rigtig mange, at en BMI beregner pludselig ikke er ligeså hård ved selvværdet, og det er ikke for sjov, at cykling ofte bliver fremhævet som en fantastisk motionsform for alle!
Tags: